SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Teşvik Yasası Süresi Uzuyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:11
Ve Teşvik Yasası Süresi Uzuyor
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin ziyareti sırasında Erdoba Elegance Otel'de düzenlenen akşam yemeğinde STK temsilcileri ve kanaat önderlerine hitap etti. 

Doğu ve güneydoğuya büyük yatırımlar yapıldığını, teşvikler verildiğini, sanayi bölgeleri, hastaneler, okullar açıldığını anlatan Erdoğan, Mardin'de de bunu yaptıklarını ve neticesinde ilin eğitim, sağlık, toplu konut, ulaşım, turizm, tarım ve ekonomik gelişmişlik yönünden çok büyük mesafe kaydettiğini belirtti. 

Erdoğan, ''Az önce kardeşlerim, 5084 ile ilgili (Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanun) sordular, uzatılması hususunda, ben onu da söyleyeyim, çalışmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yürütüyor. Zannediyorum, önümüzdeki hafta içerisinde filan gündeme gelir. O da şudur, üçüncü bölge 3 yıl, dördüncü bölge 4 yıl, beşinci bölge 5 yıl, altıncı bölgede 6 yıl daha bunu uzatma şeklinde bir adımı attık'' dedi.

Malatya 5084 sayılı yasayla öngörülen teşvik düzenlemesinde 4. bölgede yeralıyordu. 5084 sayılı yasanın yürürlük süresinin 31.12.2012'de dolması nedeniyle, sürenin uzatılması ya da yeni teşvik düzenlemesi yapılması konusunda Malatya'nın yanı sıra 5084 sayılı yasa kapsamındaki 49 ilden talep vardı. Ancak, ilgili bakanlar sürenin uzatılmasının düşünülmediği açıklamasında bulunmuşlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız