SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Veda Bütçesi' 10 Milyon!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:26:10
'Veda Bütçesi' 10 Milyon!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerin ardından fiilen  büyükşehir olacak olması nedeniyle varlığı sona erecek olan İl Özel İdare’nin bütçesi son kez hazırlandı.

2014 yılının Ocak ayından Mart ayına kadar olan 3 aylık dönem için İl Encümeni tarafından 10 milyon TL öngörülen İl Özel İdare bütçesi, görüşülmek üzere İl Genel Meclisine gönderildi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen bütçenin gelecek ay kabul edilmesi bekleniyor.

İl Genel Meclisi, Naci Şavata Başkanlığında Kasım ayı toplantılarına başladı. Mecliste gündeme geçmeden önce Naci Şavata ile CHP ve AK Parti Grup Başkan vekilleri tarafından yapılan konuşmalarda Muharrem Ayı nedeniyle birlik beraberlik mesajları verildi.

Toplantı öncesi konuşan Başkan Naci Şavata, Muharrem Ayı’nın başladığını hatırlatarak ‘İnşallah birlik ve beraberliğimize vesile olur. Biz bugüne kadar mecliste hiçbir siyaset ayrımı, hiçbir parti ayrımı yapmadan hizmet etmeye çalıştık. Malatya’nın sorunlarının çözümü için çalıştık. Şu anda meclis üyelerimiz arasında 10 tane belediye başkan aday adayı var. Siyasetin yoğun olduğu bu dönemde kimsenin gönül kırmadan, halka hizmet yarışı için ellerini taşın altına koyduğu bir dönem olmasını temenni ediyoruz. Siyaset gündemi, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Muharrem ayı tüm İslam alemine hayırlı olsun’ dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ile CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç de birer konuşma yaparak Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

Bütçe son kez belirlendi

Mecliste birinci gündem maddesi olarak, İl Özel İdaresi’nin bütçesi görüşüldü. Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerin ardından fiilen ortadan kalkacak olan İl Özel İdaresi’nin Ocak –Mart aylarını kapsayan 3 aylık bütçesi 10 milyon TL olarak öngörüldü. Meclise görüşülen bütçe, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bütçenin önümüzdeki ay kabul edilmesi bekleniyor.

‘Arıtma çalıştırılıyor, sorun kalmadı’

Mecliste ikinci gündem maddesi olarak, Suriyeli mültecilerin kaldığı konteyner kentin kanalizasyonunun çevreye verdiği zarara ilişkin hazırlanan rapor görüşüldü.

AK Parti Grup Başkan Vekili M.Ali Doğan ile üyeler Battal Tuncal ve Ali İhsan Topal tarafından geçtiğimiz ay, Fatih köyü yakınlarında Suriye mültecileri için yapılan 10 bin kişilik Konteynır Kent yerleşim alanının kanalizasyon şebeke bağlantısının Sultansuyu’na karıştı ve bölgede yaşayan insanlarda büyük rahatsızlığa neden olduğu belirtilerek komisyon tarafından incelenmesi için önerge verilmişti.

Önerge üzerine İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda hazırlanan rapor, meclise sunuldu.

Raporda konteyner kent için kurulan arıtma tesisinin çalıştırıldığı ve sorunun çözüldüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi: ‘İlimiz Merkez İlçeye bağlı Elemendik mevkii Fatih köyü yakınlarında Suriye Mültecileri için yapılan on bin kişilik Konteynır Kent yerleşim alanının kanalizasyon şebeke bağlantısı ve arıtma tesisi yapılmıştır.

Ancak kurulan arıtma tesisi tam teşekkülü çalıştırılamadığı için Karahan mevkii Aksaray köyü yakınlarındaki boş araziye dökülerek, kanalizasyon akarının ise Sultansuyu çayına karıştığı görülmüştür.

İlimiz Akçadağ İlçesi Aksaray ve Şıhlar köylerinin içme suyu ihtiyaçlarının keson kuyu ve sondaj kuyuları ile bu dere yatağından temin edildiğinden, kanalizasyon akarlarının insan sağlığına zarar vereceği için kanalizasyon akarına borularla Sultan suyu çayında daha ileriye götürülmesi her açıdan sağlıklı olacağı kanaatindeyiz.

Komisyonumuz Suriye Mültecilerinin yaşamış olduğu bölgedeki kamp yetkilisi, kamptaki çevre sorumlu mühendisi ve İl Acil ve Afet Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde, arıtma tesisi için yeterli ilaçların ihale yoluyla alındığını, birkaç gün içerisinde arıtmanın tam kapasiteli çalışacağını sözlü beyan etmişlerdir.’

Rapor üzerinde söz alan Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Battal Tuncal, bu beyanların ardından son olarak yaptıkları incelemede arıtma tesisinin çalıştırıldığı ve sorunun çözüldüğü yönünde meclise bilgi verdi.

Rapor görüşüldükten sonra oy birliği ile kabul edildi.

HABER-FOTO: Güler HAZAR- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız