SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veda Yemeği Gibi..

A- A+ PAYLAŞ

Turan Emeksiz Lisesi 1976- 1977 dönemi mezunlarının son buluşması, dönem arkadaşları olan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan’ın tayin beklentisi nedeniyle bir nevi veda yemeğine dönüştü.

İlk kez Ocak ayında bir araya gelen ve daha sonra 28 Haziran’da Malatya’daki “Büyük Buluşma”yı organize eden komitenin başkanı Yusuf Sümer Yalçın’ın, şimdiki adı Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi’nin eski mezunlarıyla bir kez daha bir arada olma organizasyonun onur konuğu Ali Kazgan oldu.

Okulun 1976- 1977 dönem mezunlarından olan ve 2 yıl önce Aydın Vali Yardımcısı iken Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliği’ne vekaleten atanan Kazgan’ın yanı sıra mezunlardan bayanlı- erkekli bir grubun da katıldığı yemek, 2 Ağustos akşamı mezunlardan İsmet Sürücü’nün Asmaaltı Lokantası’nda verildi.

Dönemin 872 mezunundan ulaşılabilenleri 31 yıl sonra yeniden buluşturmayı amaçlayan “Büyük Buluşma” organizasyonunun ilgi gördüğünü ve 2 yıl sonra yapılması gereken ikinci buluşmaya daha çok sayıda mezunun katılacağına inandığını belirten Yusuf Sümer Yalçın, bu arada Ali Kazgan’ın İstanbul’da bir göreve atanacağına dair bilgilerinin olduğunu, bu yemeğin bir anlamda veda yemeği de olabileceğini söyledi.

Kazgan da, yaptığı konuşmada, İstanbul’da bir göreve atanmasına ilişkin beklentilerinin nereden, hangi nedenlerden kaynaklandığını özetledikten sonra, kendi ailevi koşullarının bir görev yeri değişikliğine uygun bir dönem oluşturması nedeniyle İstanbul’da bir görev beklentisi olduğunu, bu görevin Vali Yardımcılığı ya da bir ilçe kaymakamlığı olabileceğini kaydetti.

Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı Aydın’dan iki yıl önce gelen bir teklif üzerine, o görevinden daha üst statüsü olmamasına rağmen Malatya’ya hizmet için Özel İdare Genel Sekreterliği görevini üstlendiğini belirten Kazgan, görevde bulunduğu süre içerisinde Malatya ilçe ve köylerine en iyi hizmeti vermek için çaba gösterdiğini bildirdi.

Organizasyon komitesi başkanı Yalçın, günün anısına, üzerinde adının hat sanatıyla yazıldığı bir tabağı Kazgan’a hediye etti.

Yemek, mezunlardan Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD) Başkanı öğretmen Mehmet Balkış’ın cümbüşle çalıp söylediği ve eşlik edilen şarkı- türkülerle geç saatlere kadar devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız