SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veda Yemeği Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:09:20
Veda Yemeği Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay üyeliğine seçilmeleri nedeni ile Malatya’da görev süreleri tamamlanan Muzaffer Sayın ile Orhan Erdim, Vali Vasip Şahin tarafından verilen veda yemeğinde protokol üyeleri ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Başsavcısı Sayın ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdim’in Yargıtay üyeliğine seçilerek, Malatya’dan ayrılacak olması nedeni Vali Şahin tarafından verilen veda yemeğine; 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Atilla Darendeli, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz ve Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Baro Başkanı Avukat Eyüp Kutlubay, Cumhuriyet Başsavcı vekili Şehmus Şat, Mahkeme Başkanları, MİT Bölge Başkanı, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, STK başkanları katıldı.

Vali Şahin, “Bu gün burada toplanmamıza vesile olan iki çok değerli yargı mensubu arkadaşımızın kendi görevlerindeki başarıya mütenasip bir şekilde yükseltilerek Yargıtay üyeliğine atanmış olmalarıdır. Böyle arkadaşlarımızla çalıştığımız için bundan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Başsavcımız 5 yıldır, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımız 12 yıldır burada görev yapmışlardır, her ikinin üzerinde de en ufak olumsuz bir değerlendirme bir eleştiri yok, aksine her ikisinin de hem insani yönünden hem de mesleki yönünden çok çok iyi, çok çok olumlu ve pozitif değerlendirmeler var. Bu onlar için ve aileleri için gerçekten övünülecek bir şey ve geleceğe bırakacakları en önemli miras. Bizde çok uzun süre birlikte çalışmamış olmamıza rağmen buna şahidiz, insanların kanaatinin ne derece isabetli olduğunu bu dönem içerisinde gördük. Birlikte görev yapmış olmaktan dolayı da ben de çok şeref duydum, zevk aldım. İnşallah bundan sonraki meslek hayatlarında, ülkemizde adaletin tecellisi, hakkın hakikatin hakim olması noktasında aynı şekilde ve artarak hizmetlerine devam edeceklerdir” dedi.

Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu ayrılmalar belki üzüntü kaynağı, iyi insanlardan ayrılıyoruz ama biliyoruz ki onlar orada memleketimize daha iyi hizmet edecekler ve kalplerinin bir kısmı da burada bizimle beraber olacak, Malatya ile beraber olacak, bu bizim için teselli kaynağı. Ben kendilerine bizimle beraber çalıştıkları dönem içerisinde idareye ve diğer kurumlara göstermiş oldukları yakın alaka ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak buraya iştirak etmelerinden de görüleceği üzere genel idareden, siyasi kuruluşlardan, meslek odalarından gelen arkadaşlarımızda benimle aynı kanaattedirler, ben onlar adına da konuşmuş oldum.”

Muzaffer Sayın ise şunlar söyledi:

“Malatya’da görev yaptığımız süre içerisinde bizden ilgi ve alakalarını, desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere Sayın 2.Ordu Komutanımıza, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Baro Başkanımıza, Saygıdeğer meslektaşlarımıza, Malatya ilinin çok saygıdeğer protokol üyelerine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum, görev süremiz içerisinde hatamız oldu ise özür diliyorum, Malatya’nın benim için ayrı bir yeri olacaktır. Eşim Malatyalı oğlum Malatyalı bizde Malatyalıyız. Ankara’da gönlümüz, kapımız sizlere her zaman açık.”

Orhan Erdim de yaptığı konuşmada 12 yıl süresince binlerce karar verdiklerini, sınav yaparak yüzlerce personel aldıklarını ve en ufak bir problem dahi yaşamadıklarını, tarafsızlıkları konusunda da itiraz yada şikayet almadıklarını bununda kendileri için en büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, Yargıtay üyeliğinin meslekte son görev yeri olduğunu ve buradaki görevini tamamlayarak emekli olduğunda Malatya’ya yerleşmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Erdim, Malatya’da son dönemde kurumlar arasındaki uyumun özlenen bir tablo olduğunu ve Vali Şahin’in öncülüğünde birlikteliğin güzelliğinin en üst seviyede bulunduğunu belirterek herkese teşekkür etti.

Vali Şahin tarafından Sayın ve Erdim’e, Malatya anısına hediye verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız