SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vefa Karşılıksız Kalmayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:14:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sayın Başbakanımızın Malatya için verdiği müjdeler Yeni Türkiye’ye giden yolda Yeni Malatya için önemli adımlar olacaktır” dedi.

Çalık, “Sayın Başbakanımızın 28 Mayıs’ta Malatya’da yapmış olduğu mitinge katılan ve destek olan tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Saatlerce miting alanında Sayın Başbakanımızı beklemenin bir diğer adı Yeni Türkiye sevdasıdır. Bu sevdayı, bu davayı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Malatyalıların bu vefası ve coşkusu hiçbir zaman karşılıksız kalmayacaktır ve unutulmayacaktır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya için çok önemli projeler için müjdeler verdiğini söyleyen Çalık, “Sayın Başbakanımızın, Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesinin kurulması, kayısıya ihracat desteği verilmesi, dondan zarar gören kayısı üreticilerinin zararlarının karşılanması, Yüksek hızlı trenin Sivas-Malatya – Elazığ güzergahının yapılması ve Malatya’nın bölgede merkez yapılması, Onkoloji Hastanesi kurulması ile Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana yeni bir hastane yapılması konularında müjdeler vermiştir. Sayın Başbakanımızın müjdeleri, Yeni Türkiye’ye giden yolda Yeni bir Malatya için önemli adımlardır. Malatya’ya ikinci bir üniversitesi kurulması Malatya’ya bölgede önemli bir eğitim merkezi yapacaktır. Onkoloji Hastanesi yine bölgeye hitap edecek bir alt yapı ile Malatya’ya kazandırılacaktır. Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana Battalgazi ilçemizde yeni bir devlet hastanesi yapılacak olması da hem bu bölgemizin önemli bir eksikliğini giderecek ve hem de Malatya’da sağlık hizmeti için önemli bir halka olacaktır. Dondan dolayı mağdur olan kayısı üreticimizin zararının karşılanacak olması da, üreticilerimize rahat bir nefes aldıracaktır. Kayısıya ilk defa verilecek olan ihracat desteği de,  Malatya kayısının dünya piyasasında daha güçlü yer almasını sağlayacaktır. Hızlı tren projesinin bölgedeki merkezinin Malatya olması da ilimizin ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkılar sunacaktır” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’ya verilen sözler en kısa sürede hayata geçirilecektir.  Sayın Başbakanımızın müjdesini verdiği projeler ve diğer takibini yaptığımız projelerin bitirilmesi ile Malatya bölgesinde marka şehir yolunda güçlü adımlarla yürüyecektir. Bu dönem Malatya’nın bayram yılları olacaktır” ifadelerini kaydetti.

ÖZHAN'IN GEZİLERİ..

Bu arada, Başbakanın Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, başkanlık sistemini işaret etti; “Parlamenter sistemin iktidar ve istikrar krizi üreten bir yapısı var. Bu durum ise ancak başkanlık sistemi ile aşılabilir” dedi.

Milletvekili Adayı Taha Özhan, 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Yeşiltepe Hizmet Grupları Sitesi’nde bulunan esnaflarla bir araya gelen Taha Özhan, destek ve dua istedi. 

Burada vatandaşlarla sohbet de eden AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, parlamenter sistemin kısır döngüsüne dikkat çekti. Özhan konuyla ilgili, “7 Haziran seçimlerini de aşacak şekilde, parlamenter sistemin kısır döngüsüne dair ciddi bir sorgulamanın yapılması gerekiyor. Bu kriz derinleştiğinde AK Parti’nin başkanlık önerisinin, oldukça erken bir öngörü olduğu anlaşılacaktır. Ve eğer bir değişim imkânı olursa, son siyasal tartışmayı da ıskalamış olacaklar. Bu yönüyle parlamenter sistemin temsil kabiliyetiyle sınırlı, iktidar ve istikrar krizi üreten yapısını anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Bu durum da ancak başkanlık sistemi ile aşılabilir” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Adayı Taha Özhan 2015 seçimlerine giderken Meclis aritmetiği üzerinden konuşulan neticelerin tamamının anlamsız zihin egzersizlerinden ibaret olduğunu da vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Sonuçlar ne olursa olsun AK Parti’nin dışında bir partinin seçimleri kazanmadan; aynı şekilde AK Parti’nin dışındaki aktörler beraberce bir iktidar üretmeden bu tartışmaların karşılığı olmayacaktır. Her iki unsurun da bu şekilde değişeceğine dair en ufak bir işaret yokken, Meclis aritmetiği oyunlarına düşmüş bir iktidar perspektifinin sahici olma ihtimali bulunmuyor. Bu derin kriz ortadayken, gerçeklikten kopmuş koalisyon analizleriyle bir süreliğine konforlu anlar yaşayabilirler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız