SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vefa Örneği

A- A+ PAYLAŞ

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, şehit olan Yüzbaşı Hasan Hatıl ve Onbaşı Mehmet Ali Karabudak'ın mezar düzenlemesini askerler ile birlikte kendisi yapıyor.

2008 yılında Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesinde PKK'lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan 32 yaşındaki piyade Yüzbaşı Hasan Hatıl ile Malatya Akçadağ'da CASA tipi askeriye nakliye uçağının düşmesi sonucu şehit olan 34 kişiden birisi olan Hava Füze Onbaşı Mehmet Ali Karabudak'ın Sofular köyünde bulunan kabristanlarını köye her gelişinde ziyaret eden İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, şehitlerin yattıkları kabristanlarının çevre düzenlemelerini askerleri ile birlikte organize ediyor. Şehitlerin kabirlerinin çevresini tel örgülerle koruma altına alınmasını sağlayan, vatandaşların şehitlerini kolayca ziyaret edebilmeleri için yollar açtıran Üsteğmen İşler'e teşekkür eden Sofular köyü muhtarı Mehmet Emin Kurukavak, “Şehitlerimizi defin ettiğimiz yerlere bırakın araçla girmeyi inanın yaya bile gelmek bayağı bir işti. Sağ olsun karakol komutanımızın girişimleri neticesinde şehitlerimizin olduğu bölge yeniden düzenledi. Yol açmak için gerek köylü gerekse bürokrasi ile çok mücadele verdi. Kendilerinde Allah razı olsun 'Bana ne' demedi köyümüze her gelişinde askerleri ile birlikte şehitlerimizi ziyaret ederek çevrede bulunan ot, taş gibi olumsuz ne varsa temizliğini yapıyorlar. Şehitlerimizin kabirlerini tel örgülerle çevirerek koruma altına aldılar kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız