SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vefa.. Türkiye'nin Öbür Ucunda..

A- A+ PAYLAŞ

Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümünde, İnönü Üniversitesi’nde herhangi bir etkinlik olmazken, Trakya Üniversitesi’nde konferans düzenlendi, İsmet İnönü büstü açıldı. Açılışı, üniversite tarafından davet edilen İstanbul Üniversitesi eski rektörü ve Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının çizildiği, mevcudiyetinin dünyaca kabul edildiği, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış Antlaşması’nın 87. yıldönümü dolayısıyla, bu barış antlaşmasının mimarı olan hemşehrimiz büyük devlet adamı ve asker İsmet İnönü’nün adını taşıyan Malatya’daki üniversitede herhangi bir etkinlik düzenlemeye gerek duyulmadığı gözlendi.

Buna karşın Edirne’deki Trakya Üniversitesi’nde kapsamlı bir tören gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen törende Yardımcı Doçent Doktor Sabri Can Sannav, “Lozan’dan Günümüze Yansımalar” konulu bir konferans verdi ve “Lozan diplomatik bir zaferdir” dedi.

Konferansın ardından sözalan rektör Prof.Dr. Enver Duran, “Burada Lozan Anıtı var, müze var. Tek eksik İsmet İnönü’nün büstüydü. Onu da yaptık”dedi.

Genel Sekreter Recep Gürkan’ın, merhum İsmet Paşa’nın özgeçmişini okumasının ardından, Trakya Üniversitesi kampusündeki İsmet İnönü büstünü, İstanbul Üniversitesi’nin eski rektörü ve Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak açtı.

Konferans ve açılış törenine; 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Enver Duran, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ali Kemal Kutlu, Prof.Dr. Beyhan Karamanlıoğlu ile genel sekreter Recep Gürkan’ın yanı sıra idari ve akademik personel katıldı.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz aylarda İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesinin ardından, buna Prof.Dr. Mesut Parlak tepki göstermiş, ancak daha sonra Malatya Valiliği'nin önderliğinde İstanbul'da düzenlenen, başbakanın da katıldığı geceye Parlak davet edilmemişti. Malatya'da ise Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile CHP'den başka, Hitler benzetmesine tepki gösteren çıkmamıştı. Prof.Dr. Parlak'ın, Vatan Gazetesi'nde yayınlanan tepki ilanına Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği (MASTÖB) adını taşıyan bir organizasyon karşı çıkmış ve buranın başında bulunan kişi, "iftira" niteliğinde suçlamalarıyla gündeme gelmişti. Söz konusu derneğin başkanı hakkında, bu iddiaları yüzünden Parlak adliyeye başvurmuştu.

İsmet İnönü'ye sahip çıkan "Malatyalı duruşuyla" takdir toplayan Prof.Dr. Parlak'ın, Edirne'deki açılışa davet edilmiş olması da çok anlamlı bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız