SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vefat Eden Bayan Doktora Vefa..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nde tamamlanan diyaliz ünitesi ile geçtiğimiz yıl vefat eden Dr. Nihal Vardı'nın adının verildiği kan laboratuarı, törenle hizmete açıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, açılışta yaptığı konuşmada sağlık hizmeti potansiyelinin arttırılması bakımından bu ünitelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Nail Derelioğlu, 8 yıl önce yapılması planlanan Hemodializ Merkezi'nin hizmete açmasından duydukları memnuniyeti dile getirip, 2'si Hepatit B ve 8'i diyaliz olmak üzere merkezde 10 yatak bulunduğunu bildirdi.

Derelioğlu, kan laboratuarının hizmete girmesiyle önemli bir eksikliğin giderilmiş olduğunu vurgulayıp, sonuçların otomasyon sistemiyle polikliniklerden alınacağını kaydetti.

Vali Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Sağlık Müdürü Sezai Demirel, Defterdar Fikret Ünal, Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Nail Derelioğlu, SSK İl Müdürü Ahmet Özakdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı,Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin, sağlıkla ilgili bazı daire müdür ve amirleri, bazı il genel meclisi üyeleri ile kalabalık davetli topluluğunun katıldığı törende yeni üniteler hakkında bilgi verildi

Diyaliz ünitesinde hepatitli hastalar için 2 bölümün ayrıldığı, bunun hastane düzeyinde ilk uygulama olduğu belirtilirken, Kan Laboratuvarının da en son cihazlarla çalışacağı belirtildi.

Malatya genelinde 300 dolayında diyaliz hastası olduğu, bu merkezin hizmete girmesiyle, bu hastalara yönelik sağlık hizmetine önemli bir katkının sağlandığı kaydedildi.

Konuşmalardan sonra Doktor Nihal Vardı Kan Laboratuvarı ve Hemodiyaliz Merkezi hizmete açıldı.

Bu arada, Beydağı Devlet Hastanesi'nin Acil Servis laboratuvar ve röntgen ünitelerinin de oluşturulduğu, bunların da hizmete sokulduğu bildirildi.

GENÇ YAŞTA VEFAT EDEN DOKTORA VEFA..
Beydağı Devlet Hastanesi'nde törenle hizmete açılan ünitelerden biri olan Kan Laboratuvarına adı verilen Dr. Nihal Vardı'nın, hastanenin Ana ve Çocuk Sağlığı bölümünde pratisyen hekim olarak çalıştığı, kanser hastalığı nedeniyle geçtiğimiz yıl yaşamını yitirdiği bildirildi. 27 yaşındaki Dr. Vardı'nın, tedavi görmekte olduğu amansız hastalığına karşın, hastanedeki görevini hiçbir zaman aksatmadığı, öldüğü günden birkaç gün öncesine kadar çalıştığı, bu nedenle anısının yaşatılması için laboratuvara adının verildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız