SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vekalet İlişkim Yok'

A- A+ PAYLAŞ

AKP il başkan yardımcısı Avukat Bülent Tüfenkçi, belediye aleyhine dava açan Hollandalı şirketin Malatya'daki davasını aynı büroyu paylaştığı bir avukatın takip etmesiyle ilgili olarak malatyahaber.com'da yayınlanan "Büro ortak, 'o iş' ayrıymış!" haberi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

“15.12.2009 tarihinde şahsımı ve mesleğimi ilgilendiren bir haber yayınlanmış olup şahsımdan haberle ilgili bir bilgi alınmadan ve bu konuda herhangi bir görüşme yapılmadan kanaatimce kamuoyuna eksik bilgi verilmiştir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamaların sitenizde kamuoyunu bilgilendirme açısından yayınlanması zarureti hasıl olmuştur.

Sayın Ali Bakan ile 2000 yılından beri aynı büroyu paylaşmakta olup ortak veya ayrı ayrı takip ettiğimiz davalar bulunmaktadır. Aynı şekilde aynı büroyu paylaşmadığım halde ortak olarak dava alıp dava takip edebilmekteyiz. Büromuz Avukat ortaklığı şeklinde de değildir.

Aynı büroyu paylaştığımız, zaman zaman da ortak dava takip ettiğimiz Av.Ali Bakan ACT4 firmasının davalarını takip etmesi için İstanbul’daki bir avukat ile birlikte vekalet almış olup kesinlikle şahsıma ait bir vekaletname bulunmadığı gibi adı geçen firmayla da herhangi bir vekalet ilişkim de bulunmamaktadır.

Ayrıca bu durum avukatlık mesleğimi icrasında ve avukatlık yasasına göre ne yasaya ne de usule aykırı bir durum da oluşturmamaktadır.

Eğer iktidardaki bir partinin il başkan yardımcısı olarak haberdeki mantık doğru olsa idi hiçbir kuruma veya hiçbir Ak partili vatandaşa karşı dava almamam gerekir. Netice itibarı ile avukatlar takip ettikleri davanın tarafları değillerdir. Kararı veren hakimlerdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız