SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Bu Eylemde de Yok

A- A+ PAYLAŞ

İlaç fiyatlarındaki indirimin ardından ‘Hapı biz yutuyoruz’ diyen eczacılar Türkiye genelinde kepenk indirdi. Malatya merkezdeki 145 eczane ilaç satmadı.

Hükümetin ilaç fiyatlarını indirim kararını protesto eden eczacılar, Türkiye genelinde kepenk kapattı. AKP Malatya Milletvekili Eczacı Öznur Çalık’ın eczanesi ve nöbetçi olan 10 eczanenin haricinde Malatya merkezdeki hiçbir eczane açılmadı. Çalık'ın eşi Kenan Çalık'ın eczanesinin ise eyleme katıldığı bildirildi. Eczacılar Odası, eyleme katılımın yüzde 99.5 olduğunu söyledi.

VEKİL PROTESTOYA KATILMADI
Eyleme, kendisi de eczacı olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık katılmazken, eşinin eczanesinin kapalı olduğu gözlendi. Sabah saatlerinde Sıtmapınarı’ndaki Öznur Eczanesi’ne giden Eczacılar Odası yetkililerinin, eczanenin açık olması nedeniyle tutanak tuttukları öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda, yine eczacıların benzeri nedenlerle E logolarını yakıp söndürmeleri şeklinde yaptıkları eyleme de katılmayan Çalık için tutulan tutanakların ardından Malatya Eczacılar Odası disiplin kurulun a sevk edileceği, burada bir ceza çıkması halinde Türk Eczacılar Birliği disiplin kuruluna sevk edileceği öğrenildi.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ise, Öznur Eczanesi’nin açık olduğunu ama ilaç satılmadığını belirtti.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, kent merkezinde 10 nöbetçi eczanenin yanı sıra, Cumartesi ve Pazar günü rutin nöbet tutacak olan 4’erden 8 eczanenin ise gün içerisinde hafta sonu için ilaç stokunu bilgisayarlarına girmek zorunda olduklarından bunlarında belirle saatlerde açık tutulduğunu ancak bunların ilaç satışı yapmayacaklarını kaydetti.

BASIN TOPLANTISI..
Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında ise merkezde 134 eczanenin kepenk kapattığını, eczane kapatma eylemine katılmayan eczanelerin mesul müdürü hakkında işlem yapılacağını söyledi.

Köse, "Türk Eczacılar Birliği'nin almış olduğu karar doğrultusunda Türkiye'de 24 bin eczane, nöbetçi eczaneler hariç 2004 yılından bu yana gelen çeşitli aksaklıkları ve 4 Aralık'ta yürürlüğe giren kararlar nedeniyle kepenk kapatma eylemi yapmaktadır. Malatya'da da eczacılarımızda bu eyleme destek vererek eczanelerini kapatmışlardır. İlçelerimizde de 1'er adet eczanemiz açık kalmış ve diğer eczanelerimiz eyleme katılmıştır. Merkez'de toplam 145 eczanemiz bulunmakta, bu eczanelerden 10'u nöbetçi olup, 134'ü kepenk kapatmıştır, sadece 1 eczanemiz de ise içerde personel bulundurulmaktadır. Katılım yüzde 100 diyebiliriz. Komisyonumuz nöbetçi eczanelerimizi dolaşıyor ve el broşürleri de hastalarımıza veriliyor. Şuana kadar hastalarımızdan odamıza şikayet gelmemiştir. Hastalarımız çok rahat bir şekilde ilaca ulaşmış bulunmaktadırlar" dedi.

Bazı eczanelerin açık olduğunun hatırlatılması üzerine Köse, "Eylem Türk Eczacılar Birliği'nin aldığı kararlar doğrultusunda Eczacılar Odası tarafından uygulanmaktadır. Her eczacının alınan kararlara uyması gerekmektedir. Eczaneyle ilgili olarak Eczacı Odası Yönetim Kurulu ve komisyonumuz gerekli işlemleri yapmıştır. Bundan sonrada idari olarak yapılması gerekenler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

ECZANESİ EYLEMDE, KENDİ HABERSİZ VEKİL!..
Bu arada ECZACILARIN ülke genelinde sürdürdükleri işyeri kapatma eylemi kapsamında, eczacı olan AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın Of İlçesi'ndeki eczanesi de bugün açılmadı.

Of ilçe merkezindeki, AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'a ait Şifa Eczanesi, ülke genelindeki eylem kapsamında bugün açılmadı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve camında, ‘Şifa Eczanesi- Ecz. Kemalettin Göktaş’ yazılı eczanenin kepenkleri kapalı kaldı.

Eczanenin camına da Trabzon Eczacılar Odası'nca bastırılan ve eylemin nedenini açıklayarak vatandaşlardan da destek ve anlayış beklendiğini belirten büyük boy bir yazı asıldı.

Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, eylemi, “Eczacıların demokratik hakkı” olarak değerlendirdi ve “Şu anda siyasetçiyim. Eczacı olarak görev yapmıyorum. Eczanemin eyleme katılıp katılmadığından benim bilgim yok” dedi.

NÖBETÇİ ECZANELER
Öte yandan eylem nedeniyle sayıları 10'a çıkarılan Malatya'daki nöbetçi eczaneler ise şöyle:

Şehir, Özbay, Önen, Büyük, Yağmur, Önal, Atayık, Dörtyol, Çevreyolu ve Ceren Eczaneleri.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız