SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil de Protestocu!

A- A+ PAYLAŞ

Sağlıkta muayene katılım payını düzenleyen ve 18 Eylül’de yayınlanan son tebliğ ile ilaç fiyatlarındaki indirime ilişkin Bakanlar Kurulu kararını protesto eden Malatyalı eczacılar E logolarını yanıp söner pozisyona getirerek, sessiz eylemlerine başladı.

Dün yaptığı basın toplantısında, sağlıkta katılım payı ile ilgili düzenlemenin eczacıları asli görevleri dışında muayene tahsildarlığı yapmak zorunda bırakacağını söyleyen Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, ilaç fiyatlarındaki indirimin de eczaneleri kapanma noktasına getireceğini belirterek, eylem kararı aldıklarını ifade etmişti.

Çarşamba akşamı E Logolarını yanıp söner pozisyona getiren eczacılar, sessiz eylemlerine başladı. AKP Malatya Milletvekili ve eczacı Öznur Çalık'ın eczanesinde de eylem uygulandı.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, düzenlediği basın toplantısında "Eczacının rafında, stokunda bulunan ilaçtan yaklaşık bir tebliğ ile yüzde 15 daha eczacının cebinden alınmıştır. 2004 yılından bugüne 5 yılda ortalama bileşik enflasyon yüzde 50 iken ilaç fiyatları yüzde 200-300 oranında düşürülmüş, bugünde yüzde 24 daha eczacının sermayesi kamuya aktarılmaktadır. Sermayesi 5 yılda 300'lerden 100'lere inen eczacı bugün yine sermayesinden, stokundan yeni bir kayba uğrayacaktır. Bu kayıplarla
artık eczacılık yapmak, ayakta kalabilmek nerdeyse imkansız olacaktır. Bu son uygulamayla eczaneler teker teker kapanma, batma noktasına gelecektir. Eczanelerimiz üzerinden yapılan bu son uygulamaya tepkimizi koyacağımızın bilinmesini isteriz. Bunun için E logolarımızla önce eczaneler yangın yeri-batıyor sloganı adı altında sessiz bir eylem başlatacağız. E logolarımız 24 saat boyunca yanıp söner pozisyonda eylem yapacaktır" şeklinde ifade etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız