SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Geldi Çözüldü

A- A+ PAYLAŞ

Maliye Binasının yanında bulunan ve Malatya Belediyesince minibüs durağı olarak düzenlendiği gerekçesiyle son iki yıldır hiçbir aracın park etmesine izin verilmeyen otopark alanı, geçici olarak bölgedeki nakliyeci esnafının kullanımına açıldı.

Ulaşım Master Planı çerçevesinde söz konusu otopark alanının minibüs durağı olarak düzenlendikten sonra iki yıl boyunca boş bekletilmiş ve nakliyeci esnafının araçlarının girmesine izin verilmemişti.

30 yıldır bu alanı kullandıklarını ve şimdi belediyenin araçlarına izin vermediğini belirterek bu uygulamaya tepki gösteren nakliyeciler "Belediye, burayı düzenledikten sonra araçlarımıza izin vermiyor. Üstelik ara sokaklara park yaptığımızda araçlarımız çekiliyor. Zaten çoluk çocuğumuzu zor geçindirirken, çekilen araçlarımızı geri almak için 100 TL ceza ödüyoruz. Bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Bazen oluyor, bir ay içinde ancak bir iş alabiliyioruz. Bu kadar maddi sıkıntının içinde şimdi de bu sorunla uğraşıyoruz. Belediyeye kaç defa gittik sorunumuzu çözmediler. Bizi neden bu kadar mağdur ediyorlar. Tek istediğimiz boş duran otopark alanına minibüsler taşınana kadar bizim araçlarımızı koymamıza izin vermeleri." diye şikayet ederken, esnafın bu sorunu Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün devreye girmesiyle çözüldü.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ve bazı belediye yetkilileri ile bölgedeki nakliyeci esnafını ziyaret eden Ömer Faruk Öz, "Belediye Başkan Yardımcımız ile birlikte geldik. Bu sorununuza kalıcı bir çözüm üretmek için buradayız. Ne sıkıntınız varsa anlatın ve belediyemiz, Malatya’nın alt yapı, çevre düzeni çerçevesinde soruna bir çözüm bulsun" dedi.

Söz konusu otoparka araçların girmesine izin verilmesini isteyen esnafın bu talebine ise Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, minibüsler taşınana ve nakliyecilere yeni bir yer bulana kadar araçlarını koyabilecekleri yanıtını verdi.

Esnaf ise sorunlarına kulak veren Ömer Faruk Öz’e teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız