SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Hanımı Kızdıran Soru!

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın belediyeyi ziyareti sırasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’ya sorduğu soruya gösterdiği tepki gösterdi. Çalık’ın tavrı, basın mensuplarının ve çevrede bulunanların eleştirisine yol açtı.

Geçtiğimiz hafta TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın Malatya ziyareti sırasında soru soran gazetecilere tepki gösteren Çalık, bu tutumunu sürdürdü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya’ya, yerel Bakış Gazetesi muhabiri Ayla Aykan “Cemal Akın’ın 5 yılda Malatya’ya dolu dolu hizmetler yaptığını söylediniz. Yapılan halk oylamalarında da Sayın Akın birinci çıktı. Buna karşı aday gösterilmedi. Ahmet Çakır’da çok kıymetli bir insan. Ancak vatandaşın Cemal Akın’ın gösterilmemesine tepkisi var. Sanayi Alt Kavşağı’nın açılışında da bir vatandaş, tepki gösterdi. 29 Mart yerel seçimlerinde Malatya’da AK Parti’nin oyu düşer mi?” şeklinde soru yöneltti. Çetinkaya, sorunun ardından başka konulara değinirken, daha sonra hatırlatılmasına rağmen bu soruya yine yanıt vermedi.

Bakış Gazetesi Muhabirinin sorusu, ortamda bulunan milletvekili Çalık’ı sinirlendirdi. Çalık’ın belediyeden ayrılırken “Senin bizimle sorunun mu var? Bu tavrın neden? TOKİ Başkanı geldiğinde de böyle sorular sordun?” diye tepki göstermesi üzerine Ayla Aykan, ‘Benim sizinle bir sorunum yok. Ben vatandaşın cevap beklediği soruları soruyorum. Tarafsızım ben. Tavrım yok kimseye’ yanıtını verdi.

Bu arada, soru sorulması sırasında bayan muhabirin yanında bulunan Belediye Basın Yayın Müdürü Cemal Aslan’ın da daha sonra milletvekilinin tepkisiyle karşılaştığı gözlenirken, bakanın ziyareti sonrasında Aslan’la Çalık’ın bir süre gergin bir konuşma yaptıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız