SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Hollandalı'ya Mahçup!

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili MehmetŞahin, eski hal binasının yerini alışveriş merkezi yapmak için 2 yıl önce satın alan Hollandalı firmanın durumuyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı ve bu firmaya verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle mahçup olduğunu söyledi. Bu arada, Hollandalı firmanın yetkilileri ise Malatya'daki AVM projelerini sürdüreceklerini bildirdiler.

Şahin, Hollandalı bir firmaya 60 trilyona satılan Hal binası yerini alan firmaya karşı mahçup olduğunu belirterek, “firma konsept değiştirerek yatırıma devam edecek” dedi.

Kanal Malatya’da yayınlanan “Gündem Özel” programına katılarak Malatya ile ilgili soruları cevaplayan Milletvekili Mehmet Şahin, Hollandalı firmayı Malatya’ya yatırım için davet ettiğini ve dönemin Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Vali Halil İbrahim Daşöz ile görüştürdüğünü belirterek, “Hollandalılara söz vererek getirdik. Firma yetkilisi geldiğinde Zirve Yayın evi cinayetinin sonrasına rastlamıştı. Gelen adam korkusundan 3 gün otelden dışarı çıkmamış. 3 gün sonra ise ihale iptal edildi. Adam çekti gitti. Tekrar devreye girdim yeniden getirdik ve yaklaşık 60 trilyon ödeyerek Hal binasının yerini aldılar. Ama bunlar yeri teslim almadan diğer bir gurup Alış veriş merkezini kurmak için harekete geçtiler. Sonuçta Hollandalılara mahçup oldum. Yabancı sermayeye söz verdiğimiz halde sözümüzü yerine getiremedik, oysa yabancı sermaye bulmuştuk 120 milyon dolar yatırım yapacaklardı. Bunun yarısını da yer alarak ödediler. Ama sonrasında olanlar Malatya’ya yakışmamıştır. Ama buna rağmen yabancı firma konsept değiştirerek Hal binası yerine yatırım yapma kararı aldığını duydum. Bu yatırımın gerçekleşmesini bekliyorum” dedi.

GÜNEŞ ENERJİSİ..
Şahin, aynı programda Çin'in dünyaca ünlü güneş enerjisi firması Albright International Trade adlı şirketin Malatya'ya 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacağını bildirdi.

Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın görevlendirmesiyle Çin’de uzun süredir yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini belirterek “Çin'in dünyaca ünlü güneş enerjisi firması Albright International Trade Co. şirketinin Türkiye distribütörü Bayram Şahin, yatırım konusunda anlaşma sağladı. Firma temsilcileri Türkiye'ye davet edildiler."dedi.

HOLLANDALI FİRMA "KALICIYIZ.."
Malatya'da eski hal binasının yerini satın alan Corio'nun Türkiye'den çıkma niyetinde olduğu haberleri şirketin Türkiye Genel Müdürü Koray Özgül'ü üzmüş. Bu konu ile ilgili haberler ulusal basında birkaç kez yer almıştı. Daha sonra Wall Street Journal'da da (WSJ) aynı içerikte bir haber çıkmıştı. Bu konudaki yanlış izlenimi silmek için TARSU projesinin tanıtımına WSJ'de o haberi yazan editörü de getireceğini belirten Özgül, "Çıkmak isteyen firma Bursa'da 176 milyonluk AVM alır mı?" dedi. Özgül'ün verdiği bilgilere göre Corio yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Malatya ve Tarsus'taki arsalar üzerine yatırım yapacak. Tarsus projesinin (Adı TARSU olacak) bugün, yarın duyurusu yapılacak. Bu iki AVM tamamlanınca Corio'nun Türkiye'deki yatırımlarının değeri 1 milyar euroyu bulacak.

BELEDİYE İLE MAHKEMELİK..
Eski belediye başkanı Cemal Akın döneminde, Sivas Caddesi ile Çevreyolu'nun kesiştiği bölgede Hal Binası ve Doğu Garajı'nın bulunduğu alan, Milletvekili Şahin'in aracı olduğu anlaşılan bir dizi öngörüşmenin ardından belediyece satışa çıkarılmış, ilk satış malatyahaber.com'da yayınlanan bir haber üzerine iptal edilmişti. İkinci satış ise, ilkinde öngörülenin daha üstünde bir fiyatla gerçekleştirilmişti. Bu alanda bulunan camiyi de kapsayan ve caminin yıktırılmasıyla da tartışma konusu olan satış ile ilgili belediye ile Hollanda firması arasında anlaşmazlık çıkmıştı. Bu alana AVM yaptırmayı düşünen Hollanda firması, Sümerbank'ın yerini satın alan Malatya Girişim Grubu'nun yaptırdığı AVM ile ilgili belediyenin kollayıcı işlemlerine tepki göstererek, konuyu mahkemeye götürmüştü. Bu davada firmayı aralarında AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi'nin de bulunduğu bir avukat grubu savunuyor.

Bu arada, Hollandalı firmanın Malatya'da kurmayı planladığı AVM'ye ilişkin maket görüntülerde, satışa dahil olmayan ve halen Belediye İtfaiyesi tarafından kullanılan alanın da projeye dahilmiş gibi gösterildiği dikkat çekti.

FOTOĞRAFLAR: Hollandalı Firmanın eski Hal Binası yerine yapmayı düşündüğü tesisin maket görüntüleri ve bu yatırıma aracı olduğunu söyleyen "mahçup" milletvekili Mehmet Şahin..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız