SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Kızına 'Çok Özel' Atama!.

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın geçtiğimiz günlerde sözleşmeli Avukat olarak görev yaptığı Malatya Belediyesi'nden istifa eden kızı İnanç Kara Ölmeztoprak'ın, "istisnai memuriyet" statüsündeki Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atandığı bildirildi.

Ölmeztoprak'ın tek çocuğu olan ve Cemal Akın'ın belediye başkanlığının son döneminde Malatya Belediyesi'ne sözleşmeli avukat olarak alınan İnanç Kara Ölmeztoprak, geçtiğimiz günlerde belediyedeki bu görevinden istifa etmişti.

Milletvekilinin kızının, "sınavsız devlet memuriyetine geçişin bir yolu" olarak da bilinen Valilik Özel Kalem Müdürlüğü gibi istisnai bir kadroya geçtiğimiz hafta içerisinde atandığı belirtilirken, Ankara'da olduğu için kendisine ulaşılamadığından bu konudaki haberler teyit edilememişti.

Halen Ankara'da olduğu öğrenilen İnanç Kara Ölmeztoprak'ın, Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanmasının, devlet memuriyetine sınavsız girişinin sağlanmasına yönelik olduğu, bir başka göreve geçiş yapmasının beklendiği kaydedilirken, bu görevin Malatya Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü olduğu öne sürülüyor.

Söz konusu atama, geçtiğimiz hafta malatyahaber.com'un "Malatya Platformu"na atılan bir okur mesajında gündeme getirilmiş, ancak ulaşılabilen bazı kaynaklardan teyid edilemeyince, bu mesajla birlikte bağlantılı olarak gönderilen eleştirel mesajlar yayından çekilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız