SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil 'Şiddetle' Karşı Çıktı!

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın Nemrut Dağı eteklerinde Adıyaman-Malatya yolunun birleştirilmesinin turizmi canlandıracağı yönündeki açıklamaların aksine CHP Milletvekili Şevket Köse, Adıyaman'ın kayba uğrayacağını söyledi.

CHP Milletvekili Şevket Köse, Nemrut Dağı eteklerinde Malatya ve Adıyaman yollarının birleştirilmesinin Adıyaman turizmini kötü etkileyeceğini vurguladı. Vali Ramazan Sodan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada her iki yolun birleştirilmesinin iki ilin turizminin canlanmasına katkı sağlayacağını açıklamıştı.

Vali Ramazan Sodan'ın açıklamalarının ardından CHP Milletvekili Şevket Köse, Vali Ramazan Sodan'ın konuyla ilgili görüşmediğini ve Adıyaman'ın kazanımlarının kayba dönüşeceğinin altını çizdi.

Şevket Köse açıklamasında şunları söyledi:

"Son günlerde Adıyaman gündemini meşgul eden en önemli konu Nemrut yoludur. Bildiğimiz gibi, Adıyaman ve Malatya'nın Nemrut'a giden yollarının birleşmesi söz konusudur. Nemrut, ülkemizin en büyük tarihsel mirası ve zenginliğinden biridir. Başka bir ifadeyle tüm insanlığın ortak malı ve ortak geçmişidir. Ancak; bu durum Nemrut'un Adıyaman'a ait olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Tarihsel ve değişmez bir gerçek vardır ki Nemrut Adıyaman'ın topraklarından fışkıran ve tarihin Adıyaman topraklarına bağışladığı zenginliktir.

Turizm çok yönüyle topluma yararı olan bir sektördür. Her şeyden önce kültürlerin, uygarlıkların başka bir ifadeyle kardeşliğin pekiştiği, kaynaştığı bir sektördür. Başka ve çok önemli yönü ise ekonomiktir. Turizme, bacasız fabrika denmesinin nedeni budur. Bu koşullar altında düşünüldüğünde Nemrut'un Adıyaman'a ne derece önemli katkı sunduğu açıktır. Maalesef, Sayın Valimizin imzalayacağını açıkladığı protokol ile Adıyaman'ın kazanımları kayba dönüşecektir. Her şeyden önce Adıyaman, büyük bir ekonomik
kayba uğrayacaktır. Çünkü; bildiğimiz gibi, Adıyaman'ın ulaşım olanakları Malatya kadar gelişkin değildir. Havayolu olanaklarının durumunu hepimiz bilmekteyiz. Sonuçta yerli ya da yabancı turistler ulaşım ve konaklama amaçlı olarak Malatya'yı tercih edecektir. Adıyaman mevcut kazancını kaybedeceği gibi, gelecekte de gelecek turist potansiyelini kaybedecektir. Aksine, Adıyaman'a daha fazla yatırım yapılarak turizm olanaklarının geliştirilmesi gerekmektedir.

Sayın Valimiz Milletvekilleri ile görüştüğünü ve bu iş için olumlu görüş bildirdiklerini söylemiş. Hemen belirteyim ki benimle böyle bir görüşme olmamıştır. Bunun nedenini bilmiyorum; ama, bu protokol hakkında olumlu görüş bildirmeyeceğim tahmin edilmektedir. Bu olayın arkasında başka bir neden aramak istemiyorum.

Son olarak belirtmek istiyorum ki bu protokol her anlamda Adıyaman'ın aleyhinedir. Bu protokolün karşısındayız ve bu protokol ile Adıyaman'ın çıkarlarının başka bir ile devredildiğini düşünmekteyim. Sayın Valimize, bu protokolü imzalamaması için çağrıda bulunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız