SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Sordu, Bakanlar Yanıtladı

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, Beydağı ve Yamaç Mahallelerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili olarak TBMM'de yönelttiği sorulara iki bakan yanıt verdi.

Başbakanlığa bağlı olan TOKİ ile ilgili soruları, o sırada mecliste görevli olan bakanların yanıtladığı, bu nedenle Aslanoğlu'nun iki kez dile getirdiği konulara, o sırada mecliste olan bakanların yanıt verdiği belirtildi.

TBMM tutanaklarına göre, Aslanoğlu'nun soruları ve bakanların yanıtları şöyle:

"FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Bakan, Malatya'da Beydağı ve Yamaç mahallelerinde "kentsel dönüşüm projesi" adı altında TOKİ'nin de Malatya Belediyesiyle birlikte yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri mağdur edilmektedir. TOKİ'nin hiçbir hak sahibini mağdur etmeye hakkı yoktur. Bu nedenle, ben oradaki tüm hak sahipleri adına bir kez daha bu konuyu dikkatlerinize sunuyorum. Orada yaşayan herkes infial hâlindedir. Konuyu… TOKİ hiçbir zaman başkasının, hak sahiplerinin mağdur edilmesi yönünde yetki kullanmaması yönünde tavsiyede bulunuyorum, TOKİ hak sahiplerini mağdur etmesin ve bu insanların hakları elinden alınmasın.

BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANI MUSTAFA DEMİR (Samsun) - Sayın Başkanım, teşekkür ediyorum. Öncelikle Sayın Aslanoğlu'nun sorusuna cevaben, proje çalışmaları devam ediyor, maliyetinin yüzde 40 altında satış gerçekleştirilecek ve dolayısıyla hak sahiplerinin asla mağduriyetine sebebiyet verilmeyecektir.

...

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Bakan, bir kez daha Malatya'daki Beydağı ve Yamaç mahalleleriyle ilgili, toplu konutla ilgili oradaki sorunu dile getirmek istiyorum. Devlet, otuz yıldır, kırk yıldır orada yerleşmiş, kimi tapulu, kimi imarlı, kimi iskânlı, kimi tapu tahsisli arazilerini… Kırk yıldır, elli yıldır orada oturan insanların eğer ellerinden o arsayı, o evi alıp yerine yeni konutlar inşa edeceksek haklarını vermek lazım. İnsanlar devletine güvenmeli. Bir şekilde, orada, kamuoyunda bir güvensizlik doğdu, bir şekilde "Haklarımız verilmiyor." güvensizliği doğdu. Bu nedenle, bu projenin devam etmesi halinde hak sahiplerinin hakları teslim edilecek mi?

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Erzincan) - Sayın Aslanoğlu'nun Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri, kiracılar da dâhil olmak üzere, hiç kimse mağdur edilmeyecek ve mal oluş bedelinin yüzde 40 altında kendilerine yeni konutlar verilecektir. Buradan ilgililere duyuruyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız