SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Uyandırdı!

A- A+ PAYLAŞ

TBMM İdari Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, il merkezindeki gezisinin ardından Kale ilçesini ziyaret etti. Öz, burada yaptığı açıklamada, Malatya'nın da içinde bulunduğu bir kaç şehrin büyükşehir olması noktasında yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. AKP milletvekili Öznur Çalık da çalışmalarını il merkezinde sürdürdü.

ÖZ KALE'DE..
Milletvekili Ömer Faruk Öz, ilk olarak Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Öz, "Pütürge ilçesinde sorunlar noktasında ciddi bir hassasiyet gösterdiniz. Pütürge'deyken sizden gayet memnunduk. Pütürge halkı adına memnunduk. Sorunları çözme adına gayretleriniz vardı. Bu açıdan Pütürge'deki hizmetlerinizden dolayı size teşekkür ediyorum. Kale ilçesi de bizim farklı bir göz bebeğimiz. Ben inanıyorum ki, hizmet ve gayretleriniz burada daha fazla olacaktır. Çünkü burası daha yeni gelişen bir ilçe olduğu için yapılacak hizmetler daha da önemli. Kale ilçesi gerek turizm, gerek tarım ve gerekse Malatya merkeze yakınlığı açısından çok farklı bir öneme sahip" dedi.

Kale'de en önemli sorunun içme suyu olduğuna dikkat çeken Öz, "İçme suyu noktasında sizinde devreye girmesi gerekecek. Çünkü mülki amirlerin olaya müdahale etmesi işi daha da kolaylaştırıyor" diye konuştu.

Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise, Kale'nin önemli bir konumunun olduğunu ifade ederek, "Pütürge'ye göre buranın konsepti biraz daha farklı. Kale yol üstünde ve yol üstünün nimetlerinden faydalanmamız lazım. Konum olarak çok ideal bir yerdeyiz. Turizm açısından da önemli bir konumu var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya açılan kapıyız. Bunu sonuna kadar kullanacağız" şeklinde konuştu.

Öz, daha sonra Kale ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Köy muhtarları ve köyde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Öz, sorun ve istekleri dinledi. Tek tek muhtar ve vatandaşları dinleyen Öz, bütün konuşmaları not etti.

Kale'de en önemli sorun olan içme suyuyla ilgili konuda bizzat incelemelerde de bulunan Öz, sondajla ilgili gerekli tetkiklerin yapılacağını ve bu sorunun kısa sürede çözüleceğini söyledi. Vatandaşların yakın ilgisi altında köyleri ziyaret eden Öz, kimi zaman bir kayanın yamacına oturdu kimi zamansa yere oturarak vatandaşları dinledi.

Kale ilçesi sonrası bir açıklamada bulunan Öz, "Kale ilçemizin 9 köyünü ziyaret ettik. Köylerimizin sorunlarını yerinde dinleme imkanı bulduk. Bizlere iletilen problemleri not aldık ve ilgili kurumları hemen yerinde arayarak, bu sorunları ilettik. Yakın bir gelecekte bu sorunlar giderilecek. Biz de bunun takipçisi olacağız" dedi.

Öz, Malatyalılara bir de müjde vererek, "Ben Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde Malatya'mıza müjdeli bir haber vermek istiyorum. Bu konuyu daha önceden açıklamıştık ama ortada somut bir durum yoktu. Malatya'mızın da içinde bulunduğu bir kaç şehrimizin büyükşehir olmasıyla ilgili bir çalışma var. Bu konuda İçişleri Bakanımızın bir açıklaması oldu. Bu açıklamada Şanlıurfa, Denizli ve Malatya gibi illerimizin büyükşehir olması noktasında çalışmalarda son aşamaya gelindiği bildirildi. Meclis'in açılmasıyla birlikte konu gündeme gelecek ve Malatya'mızın da içerisinde bulunduğu bir kaç ilimizin büyükşehir olması yönünde olumlu bir adım atacağız" diye konuştu.

VEKİL UYANDIRDI..
Ömer Faruk Öz'ün, il merkezindeki Hal binası esnafını ziyaretinde ilginç bir olay yaşandı.

Hal esnafından Yüksel Sarıkaya, işyerinin önünde, ayıklanmış maydanoz sapları üzerinde uyurken, milletvekili Öz, bu şahsı uyandırdı. Birden karşısında milletvekili Öz'ü görünce şaşıran ve "Rüya mı görüyorum?"diyen Yüksel Sarıkaya, "Sayın vekilim, Ramazan ayı nedeniyle gece yarısına kadar çalışıyoruz. Maydanoz sapının üzeri serin, uykuya kalmışım" deyince, milletvekili Öz ise, espri ile Sarıkaya'ya cevap verdi.

ÇALIK'IN GEZİSİ..
Bu arada AKP Milletvekillerinden Öznur Çalık da, "Evet" kampanyasını il merkezinde sürdürdü.

Çalık'ın çalışmalarına ilişkin olarak sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:

"12 Eylül referandumu için Malatya halkından destek istemeye devam eden Ak Parti Malatya Milletvekili Çalık, Malatya’da İnönü Caddesi, Ofis Kavşağı ve Emeksiz’deki esnaflarla sohbet ederek evet oyu istedi. Ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, Mecliste Anayasa değişikliği için olumsuz oy kullanan ve referandum süreci içinde de bilinçsiz bir saldırganlıkla bu olumsuz tavırlarını sürdüren muhalefet partilerine değinen Çalık, muhalefetin kendilerini rekabet içinde hissettikleri Ak Parti’ye kızabileceklerini, bunun rekabetin gereği olduğunu; ancak vatandaşın Ak Parti’ye kızmasını bekleyemeyeceklerini belirtti ve şöyle devam etti: “… o vatandaştır; Hükümet onun rakibi değil; her şartta ve koşulda koruyucusudur; kollayıcısıdır. Vatandaşa, paketi destekliyor diye kızamazsınız. Neden? Nedeni basittir : Vatandaş olarak, yeni anayasa bana kazanımlar sağladığı gibi, kaybettiğim de hiçbir hak yok!” Referandumdan destek alırsa, yeni Anayasanın, çocukların tedavi haklarının güvenceye alınması, kadın ve diğer sesini duyuramayan gruplara pozitif ayrımcılık uygulanması, memura grev hakkı gibi sosyal devlet anlayışına yakışır maddeleri de içerdiğini kaydeden Çalık, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, anayasal düzenlemeler bakımından tüm bunların çok mühim ve görmezden gelinemez adımlar olduğunu; öyleyse, bütün bu yeniliklerin önünü “yetersiz” oldukları gerekçesiyle tıkayarak ölü doğmaları için mücadele etmenin mantık sınırlarını zorladığını belirtti.

Öznur Çalık sözlerini şöyle sürdürdü : “Anayasa bir kez değişti mi, kendisi bir daha ellenemez diye bir kural yoktur. “Sizin partiniz” iktidar olursa, onlardan da yine değişiklik talebinde bulunursunuz ve yine referanduma gidilir. Eğer ben yine vatandaş olarak sınırlı da olsa yeni haklar kazanıyor ve bir kayıp da yaşamıyorsam, iktidardaki partiye şahsi sempati duymasam bile, seve seve “evet” derim. Görüşlerini ve genel çizgisini genel olarak desteklemesem bile, referandumun bir güvenoylaması anlamına gelmediğini bildiğim için, paniğe kapılmam. Çünkü bilirim ki, anayasa değişikliğine evet dediğimde, seçimlerde oy kullanma hakkımı elimden kimse almayacak.”

Ziyareti sırasında esnafın sorunlarını dinleyerek notlar alan ve görüşmeler yapan Çalık, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü."

BÜYÜKŞEHİR KONUSU..
Malatya milletvekili Öznur Çalık, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, il başkanı iken sayın başbakanımız ile Malatya'nın büyükşehir olması konusunda görüşmüştük. Sayın başbakanımız Malatya'nın büyükşehir olmayı hak ettiğini dile getirdiler. İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürü ile görüştük. Teknik çalışmalar neticesinde hangi iller büyükşehir olur diye bir görüş oluştu. Denizli ve Malatya olarak büyük çaba sarf ettik. Girişimlerimizle Malatya'yı özlenen büyükşehir yapacağız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün teknik çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran milletvekili Çalık, "5-10 kilometre mesafeler, kaç nüfusun alınacağı bu çalışmalar içerisinde. Hangi kriter alınırsa alınsın, Malatya kriterlerin içerisindedir. İnşallah özlem içerisinde beklediğimiz büyükşehir konusundaki çalışmalar bizleri sevindirdi. Emeği geçenlere başta başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız