SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil- Vali Polemiği

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde görev yapan 346 işçinin 'ihtiyaç fazlası' olduğu gerekçesiyle Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne aktarılması ve başka illere tayin edilmesi konusunda 'Bu kararın siyaseten bizimle ilgisi yok. Vali bey ve Özel İdare'nin ortak kararıdır' şeklindeki açıklaması Vali Ulvi Saran'ın tepkisine yol açtı. 
 
Vali Ulvi Saran AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın 346 işçinin Karayolları'na aktarılması ve başka illere tayin edilmesi konusunda kendisini sorumlu tutmasını polemik olarak değerlendirdi ve 'Bu konuda yasanın gereği yapılıyor. Bireysel tasarruf sözkonusu değildir. Çünkü kişi ya da kurum, yetkisini yasadan almadığı tasurrufta bulunamaz' şeklinde konuştu. 
 
Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Ulvi Saran, Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde görev yapan 346 işçinin norm kadro fazlası olarak gönderildiğini vurgulayarak 'Bireysel bir tasarruf değildir. Kurumsal tasarrufdur. Yasanın emrettiği doğrultuda uygulama yapılmıştır. Yasanın öngördüğü doğrultuda işçiler Karayolları'nda çalışacaktır. Yasa ne istiyorsa onu yapıyoruz. Yerine getirilmemisi halinde bir sorumluluk söz konusu olabilirdi " dedi. 
 
Vali Saran, isim vermeden AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın 'Sorumlu validir' şeklindeki açıklamasına göndermede bulunarak 'Konunun sağla sola çekilmesi, polemik aracı yapılması hiçbir zaman söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı. Vali Saran Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün işçileri alamayacağını da kendilerine bildirdiğini de açıkladı. 
 

Öte yandan, Yol İş Sendikası Malatya Şube Başkanı İhsan Kalı, "Malatya İl Özel İdaresi'nden Karayollarına gönderilen 243 işçinin Kurban bayramını zehir,zindan etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sendikamızın baş temsilcisi Alaettin Erhan ve mali sekreteri Mustafa Sülü Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve üyelere konu hakkında bilgi verdiler. Bu kurumun sahipleri işçilerimizdir .Norm kadro gereğidir diyen Sayın Valimiz bilsin ki Karayolları genelgesi istediği vasıflarda 25 personel istiyor. 78 ilde gereken yapıldı,işçiler mağdur edilmedi.Neden Malatya'da bu iş uzatılıyor.Bizler haksızlığa göz yummayacağız."dedi.
 
ARŞİV FOTO: İl Özel İdare işçileriyle ilgili polemiğe giren Milletvekili Çalık ve Vali Saran, geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramı tebrik töreninde görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız