SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekilden İlginç Gönderme

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:50:14
Vekilden İlginç Gönderme
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 7 Haziran seçimlerinin ardından milletin kendilerine verdiği görev doğrultusunda, koalisyon sürecini açık ve anlaşılır bir şekilde ülkenin geleceğini önceleyen bir anlayışla yürüttüklerini belirterek “Geçmiş dönemlerdeki koalisyon görüşmelerinde yaşanan küçük kurnazlıklar yok. Kişisel hesapları, parti hesaplarını aşan, ülkesel hesaplar yapan,  ekonomik istikrarı önceleyen ve burada da olabildiğince mesajı doğru anlayıp, doğru algılayıp onun gereğini yerine getiren sorumlu bir siyaset izledik.  Deyim yerindeyse yazıldığı gibi okunan bir siyaset izledik. Buna bir nevi orta şerit siyaseti diyebiliriz” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Sümerpark’ta düzenlediği basın toplantısında koalisyon sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon görüşmelerinde partisinin tavrına yönelik vatandaşın görüşünü almak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Nurettin Yaşar “7 Haziran’dan beri AK Parti’nin sergiledi bir tutum vardı. Buna bir nevi orta şerit siyaseti diyebiliriz. Basit,  anlaşılabilir, geçmiş dönemlerdeki koalisyon görüşmelerinde yaşanan küçük kurnazlıkları,  kişisel hesapları, parti hesaplarını aşan, ülkesel hesaplar yapan,  ekonomik istikrarı önceleyen ve burada da olabildiğince mesajı doğru anlayıp, doğru algılayıp onun gereğini yerine getiren, zikzak çizmeden doğru bildiğini yapan ve deyim yerindeyse yazıldığı gibi okunan bir siyaset izledik.  Partimiz, söylediği gibi davranan,  davrandığı gibi söyleyen, düzgün bir siyaset izleme gayreti içinde oldu” dedi.

Vatandaşın halen AKP’yi devam edecek bir iktidarın sahibiymiş gibi gördüğünü belirten Yaşar “Ben şahsen böyle bir durumu ilk defa yaşadım. Daha önce koalisyon süreçleri ülkede kaosa, karmaşaya, belirsizliğe yol açardı. Ama çok şükür AK Parti’nin 13 yıldır izlediği sağlıklı siyaset ülkeyi siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda getirdiği aşama böyle bir panik havasına yol açmadı. Sağlam zeminler üzerine gidiyoruz” diye konuştu.

“Şimdiye kadar ki en güven verici koalisyon süreci”

Seçimlerin ardından siyasi kaygılar ve kısır çekişmeler içine girmeden ülkenin geleceği için sorumlu davrandıklarını ve milletin verdiği koalisyon görevini yerine getirmek için çaba gösterdiklerini anlatan Nurettin Yaşar, şöyle konuştu: “Halkımızın milletimizin mesajını doğru okumaya çalıştık. Millet bize koalisyon görevi verdi ve bunun gereğini sonuna kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. ‘Mış’ gibi yapmıyoruz.  İdare-i maslahatçılık da yapmıyoruz. Koalisyon çalışmaları için kurduğumuz üç ayrı komisyon, CHP, MHP ve HDP ile ilgili faaliyetlerini sürdürüyor.  Bütün seçenekleri ve ihtimalleri göz önüne alarak, bu ihtimalleri sıralayarak, o ihtimaller üzerinde yeni öneriler, yeni açılımlar sağlamaya çalışıyoruz.  Şimdiye kadar ki koalisyon hazırlık dönemlerinin en ciddisini, en doğrusunu en güven verici olanını yapıyoruz.”

Muhalefet partilerinin bu süreçteki tavrının da belirsizliklerle ve çelişkilerle dolu olduğunu kaydeden Nurettin Yaşar “3 parti de bu süreçte çok farklı, birbiriyle çelişen, kafa karışıklığına yol açan ve kendisi de ne dediğini bilmeyen, zikzak çizen bir seyir izledi.  Yani partinin biri başka bir tablo çizdi, öteki başka bir tablo çizdi. Başka partilerin söyledikleri bizi çok fazla ilgilendirmiyor.  Eğer onların söylediklerini baz alacak olursak bizim bu görüşmeleri hiç yapmamız gerekiyordu. Başkasını bahane gösterip de sorumluluğu üzerimizden atamazdık. Bu sorumluluk halen devam ediyor. Öyle bir niyetimiz olmasa, elimizde bu sorumluluğu üzerimizden atacak çok bahane var. Kimse bunu niye yapıyorsunuz diyecek durumda da değil” ifadelerini kullandı.

“Malatya’daki yönetici kadrosunun vitesini yükseltmemiz lazım”

Basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularına da yanıt veren Nurettin Yaşar, Malatya’nın en önemli sorunlarına yönelik kendisinin tespitlerinin sorulması üzerine, kayısının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanına giren bir takım sorunlara ve çözüm önerilerine değindikten sonra, ‘yapılması gereken en önemli işlerden birinin de Malatya’daki yönetici kadrosunun insan kalitesini artırmak” olduğunu belirtti. Bunu başarmaya çalıştıklarını belirten Nurettin Yaşar, şu ifadeleri kullandı: “Belki daha önemli bir konu var. Bir proje gibi görünmese de, Malatya’daki yönetici kadronun insan kalitesini artırabilir miyiz, ne kadar artırabiliriz. Ona bir vites atlatabilirsek, bunun ileriye yönelik açılımı sanıyorum daha fazla olabilir. Bunu sağlamaya çalışıyoruz arkadaşlarla.”

Malatya’nın güncel sorunlarıyla yakından ilgilendikleri ancak şimdiye kadar çeşitli sebeplerle yapılmayan ‘Malatya’nın geleceğinin dizayn edilmesine yönelik planlar üzerinde çalışılması gerektiğini kaydeden Nurettin Yaşar, “ Malatya’nın güncel sorunlarıyla elbette ilgileniyoruz ama şimdiye kadar belki ihmal edilen, belki şartlar nedeniyle yapılamayan  ‘Malatya’nın geleceğini bugünden nasıl dizayn edebiliriz’ konusunu masaya yatırmamız lazım.  Bunun için bir havuz oluşturup, uzman ekiplerle proje yapmak.  Günlük peyzaj projelerinden çok,  50 yılın Malatya’sını nasıl dizayn edebiliriz diye düşünmemiz lazım. Belki çok iddialı bir şey ama yapabiliriz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız