SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekile Çiftçi Hediyesi

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, "AK Parti iktidarında tarım ve hayvancılıkta reformlar yapılmıştır" dedi. 
 
Beraberinde, parti il başkan yardımcılarından Osman Güde, il yönetim kurulu üyeleri Nurettin Sert ve Döndü Kaya ile birlikte Ziraat Odası'nı ziyaret eden Malatya milletvekili Öznur Çalık'a, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, el dokuması seccade hediye etti. 
 
Ziyarette konuşan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısı üreticisine önümüzdeki sezon hasat sonunda avans niteliğinde geri ödenmek kaydıyla ödeme yapılmasını, öncelikle kayısı olmak üzere, diğer meyveler için soğuk hava depoları yapılması gibi istekleri bulunduğunu ifade edip, kayısının milli ürünler arasına alınmasını talep etti.  Polatbaş, geçen yıl kayısı don zararı bedeli olarak 94 milyon TL'nin üreticilere ödenmesinden dolayı teşekkürlerini de iletti. 
 
AKP il başkan yardımcılarından Osman Güde ise, iktidarları döneminde tarım ve hayvancılığa yapılan destekleri dile getirip, "tarım ve hayvancılık husununda devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirilmiştir. Özellikle hayvancılık konusunda sıfır faizli kredi verilmesi de çiftçimizi ayağa kaldırmıştır" dedi. 
 
Malatya milletvekili Çalık da, iktidarları döneminde tarım ve hayvancılıkta reformlar yapıldığını ifade edip, "Buğday 200 kuruşdan 600 kuruşa, üreticilere destek 38 trilyon iken, 483 trilyon tarım ve hayvancılık desteği olmuştur. Malatya'da ise 2003-2010 arasında mazot desteği 38 trilyon, gübre için de 27 trilyon destek verilmiştir. 12 bin çiftçiye 6.7 trilyon kuraklıktan kaynaklanan destek verildi. Ayrıca kırsal kalkınma yatırım projeleri konusunda üreticilere ciddi destek verildi" şeklinde konuştu. 
 
Öznur Çalık, iktidarları döneminde kayısı sayesinde diğer meyve çiçeklerinin de don kapsamına alındığını vurguladı. 
 
Çalık, yaş kayısı ihracatının artması için de ihraatçılara görev düştüğünü kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız