SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekile Dost Morali!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ek olarak ilave edilen bin 224 hektar alanda yatırım yapmak için 250 başvuru olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde tahsisi yapılan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ek olarak sağlanan bin 224 hektarlık alan için 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'ya teşekkür mektubu gönderildi.

1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından Fındıklı'ya gönderilen mektupta, "Dünyadaki ekonomik bunalımın ve ülkemize yansımaları, bölgemiz sanayisindeki etkileri bölgemizdeki yaşam koşullarını değiştirmiştir. Bölgemizde istihdamın büyük bir kısmı sanayi sektöründedir. Malatya ve bölgemiz ekonomisinin büyük ölçüde sanayiye bağlı olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bu açıdan sanayimiz üzerindeki olumlu ve olumsuz tesirler, her yönüyle fertlerin yaşamlarında hızlı değişmelere yol açmaktadır" şeklinde ifadeler kullanıldı.

"Malatya sanayi, kurulu olan I. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde tüm parsellerde yerleşmiş ve yapılanmış ve hızla gelişmektedir. Bu gelişme son zamanlarda, sunduğu imkanlar bakımından Malatya'mın cazip bir konuma gelmesine neden olmuş ve tüm Türkiye'den taleplerin doğmasını sağlamıştır. İşte bu talepler neticesinde 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde tahsis edilmemiş parsel kalmaması sebebiyle ilave alan ihtiyacı hasıl olmuş ve bugün tahsis edilen yeni ilave alan fiilen kuruluş aşamasına gelmiştir.

1.Organize 300 hektar, 2.0rganize 500 hektar ve ilave alan bin 224 hektar olmak üzere ilimiz sanayi ihtiyaca cevap verebilecek duruma gelmektedir. İlave alanda faaliyet göstermek isteyen firmaların taleplerini karşılamak üzere müracaatlar 1 yıldan beri kabul edilmiş ve bu müracaatların sayısı 250'yi aşmıştır" denilen mektubun son bölümünde de şunlar belirtildi:

"Sayın Vekilimiz, göreve geldiğiniz günden beri göstermiş olduğunuz ilgi neticesinde, bin 224 hektarlık alan içerisinde bulunan, yaklaşık bin hektarlık, mera ve hazine alanı Bölgemiz uhdesine geçmiş bulunmaktadır. İlave alan çalışmalarının en önemli noktalarından biri olan bu tahsisin çok kısa bir sürede gerçekleşmiş olmasında ve ilave alanın diğer kuruluş işlemlerinde, göstermekte olduğunuz gayretten ötürü; tüm Malatyalılar adına sonsuz teşekkürler ediyoruz ve saygılarımızı sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız