SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekile Yüksek Ücret Şikayeti!

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in Muhtarlar Derneği ziyaretinde sorunlar dile getirildi.
 
Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, önce Silvan'da 13 askerimizin şehit edilmesi terör saldırısına temas edip, bu saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi. Kayısı işçileri ile TEDAŞ sorununa temas eden Eren, yeni hükümetten iş ve aş beklediklerini de söyledi.
 
Kayısı işçileri için belirlenen günlük 22 TL fiyat olmasına rağmen, bazı üreticilerin 30 TL günlük vererek fiyatı yükselttiklerinden şikayetçi olan Eren, dolu ve çil nedeniyle bu yıl kayısı kalitesinin düşük olmasından üreticilerin fazla para kazanamayacaklarını vurguladı.
 
TEDAŞ'ın özelleşmesinden sonra, özellikle sokak lambalarının tamirinde gerekenin yapılmadığını ifade eden Eren, "Ayrıca 5-6 yıldır şebekeler de yenilenmiyor. Bir arıza oluyor veya sokak lambaları geçiyor. Muhtar arkadaşlarımız iletiyor, günlerce yapılmıyor" şeklinde konuştu.
 
AKP  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, "Seçim sonrası hem teşekkür ziyareti yapıyor, hem de sorunları yerinde görme ve dinleme fırsatı buluyoruz" diyerek, terör konusuna temas etti. Türkiye'de Kürt değil, PKK sorunu olduğunu vurgulayan Tüfenkçi, "Ne zaman barış kardeşlik adına iyi çalışmalar yapılıp, adımlar atılıyor, terör belası ortaya çıkarılıyor. Ancak hükümetimiz bunun da üstesinden gelecektir inşallah" ifadelerini kullandı.
 
AKP Malatya milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Şahin ise, mecliste yemin sonrasında ilk ziyareti Muhtarlar Derneği'ne yaptığını hatırlatarak, BDP'lilerin yemin etmeme konusuna temas etti. "Demokrasiye inanıyorlarsa gelip yemin etsinler"diyen Şahin, "2,5 milyon insan bunları seçip meclise göndermişler. Bu milletvekillerinin, 2,5 milyon insana saygıları yok ki, yemin etmediler" ifadelerini kullandı.
 
TEDAŞ sorunu hakkında, "Hizmetlerin aksaması noktasın da eğer eleman tasarrufu bulunuyorsa, bu da insanlarımıza eziyet olarak yansıyorsa karşı çıkarız"diyen Mustafa Şahin, konuyu ilgili ve yetkililerle görüşeceklerini aktardı.
 
Kayısı işçilerinin sorunu noktasında, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi illerden gelen işçilerin Malatya'da işçi açığını kapattıklarını söyleyen Şahin, "Bizler üreticilere ancak hasat öncesinde avans verme durumu olabilir. Bunu sayın bakanımızla görüşeceğiz. Hasat döneminde avans para verip, üreticinin işçi gibi acil ödemelerine yardımcı olabiliriz. Böylece kayısılarını hemen pazara getirmezler ve fiyatları düşürmezler" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız