SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekilin "Ben Hallettim" Çabası!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:42:05
Vekilin
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Beyazay Derneği Malatya Şubesi'ne yaptığı ziyarette kendisine iletilen görme engelli çocukların okul sorunu ile ilgili konuyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya ilettikten sonra başlayan çözüm sürecine karşın, olayı sahiplenme yolunu seçti.

Oktay Vural'ın girişimleri sonucu bakan Avcı'nın devreye girmesi, dernek yöneticileri, görme engelli öğrenciler ve velilerine verilen randevuyla ilgili, Çalık'ın kız kardeşi olan Aysun Bay Karabulut'un başkanlığını yaptığı Beyazay Derneği'nden gönderilen bültende Oktay Vural'ın girişimlerine hiç değinilmemesinden sonra, ablası olan Milletvekili Çalık da basın kuruluşlarına gönderdiği bültende, olaya bütünüyle sahip çıktı, sorunu kendilerinin çözdüğü iddiasında bulundu.

Konuyla ilgili detayların, malatyahaber.com'un "İş Yapan Vural, Öne Çıkan Çalık!" başlıklı haberinde yeralması, sorunun Vural'a iletilmesi, onun bakana bildirmesi, bakanın çözüm için çalışma başlatıp Malatya'daki dernek yöneticisi, veliler ve öğrencileri davet etmesi, bu randevudan Vural'ı da bilgilendirmesi gelişmelerine karşın, Çalık'ın basın bülteninde, kardeşinin derneğinin bülteninde olduğu gibi Vural'ın ve MHP'nin girişimlerine hiç değinilmedi.

Süregelen bir sorunun çözümü sürecinin Vural'ın devreye girmesinden sonra başlamasına karşın, daha önce bu konuda bir girişimde bulunmadığı anlaşılan Çalık'ın gönderdiği bülten şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da görme engelli çocukların eğitim görebilmeleri için bölgesel ölçekte bir okul yapılması hususunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bulundukları talebin olumlu karşılandığını söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, Beyazay Malatya Şube Başkanı, dernek üyeleri, görme engelli çocuklar ve aileleri ile birlikte Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız ziyarette, Malatya’da görme engelli evlatlarımızın eğitimi için bir okul yaptırılması hususunda talepte bulunduk. Bu konuya sayın başbakanımız olumlu baktı. Bunun üzerine talebimizi ziyaret ettiğimiz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nebi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem’e ilettik. Her iki bakanlıkta proje teklifine olumlu baktı. Görme Engelliler Okulu için projemizi hazırlayıp bakanlığa sunacağız. Malatya’da daha önce görme engelli evlatlarımız için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir sınıf ayarlanmış ve öğretmenler görevlendirilmişti. Son gelişme ile birlikte görme engelli evlatlarımız için bölgesel ölçekli bir okulu Malatya’ya kazandıracağız” dedi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar’ın da ziyaret edildiğini belirten Çalık, “Gerçekleşen ziyaretlerde görme engelli çocuklarımızın eğitimde yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik beklenti ve çözüm önerileri konuşuldu” şeklinde bilgi verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız