SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekilin İstifa Kuşkusu!..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatyaspor'da Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetimin istifa ettiğinin açıklanması, liglerin başlamasına çok kısa süre kala karşı karşıya kalınan sorunlarla ilgili olarak Salı gecesi 23.00 sıralarında TV Malatya'nın "Orta Saha" adlı spor programına bağlanarak Mustafa Bulaşmaz ve Şenol Yalvaç'ın sorularını yanıtladı.

"ANAHTARI VALİYE TESLİM ETMİŞ Mİ?"
AKP Milletvekili Fındıklı'ya yöneltilen sorular ve Fındıklı'nın yanıtları şöyle:

SORU: Malatyaspor belki de tarihinin en bunalımlı günlerini yaşıyor. Pazar günü maçı var. Lisansı çıkarılamayan oyuncular var.. Ne düşünüyorsunuz?
MÜCAHİT FINDIKLI: Bu konunun bu noktaya gelmemesi için AK Parti milletvekilleri olarak bütün arkadaşlarımız bütün özveriyle, maddi manevi her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Dolayısıyla Malatyaspor kulübünden oluşturulacak finans desteği açısından da oluşturulabilecek projelere de tam destek vereceğimizi söyledik. Manevi destek istediler. Manevi destek olarak hem kongrelerinde hem açılışlarında bulunduk. Sıkıntılar vardı ama, işin bu noktaya ve bugüne taşınmış olması fevkalade enteresandır. Şunu öğrenmeyi çok arzu ederim. Malatyaspor kulüp başkanının istifa ettiğini duydum, henüz kendisiyle görüşmedim. Ama belediye başkanımızla görüştüm. Yönetim kurulunun istifa edip etmediğini bilmiyorum. (Bulaşmaz araya giriyor, yönetim kurulunun istifa ettiğinin açıklandığını belirtiyor) İstifa metinleri olmuş mu? Şimdi arkadaşlar yönetim kurulu başkanıyla beraber istifa ederse otomatikman kayyuma kalır. Dolayısıyla kulübün anahtarının da bir şekilde valiye ya da belediye başkanına teslim edilmesi lazım. Bu konuda çok netlik olup olmadığını bilmiyorum.

Dolayısıyla özetle şunu söylemek isterim. Malatyaspor camiası büyük bir camiadır. Ve Malatyaspor sahipsiz kesinlikle kalmaz. Birçok başkanımızın yanında Haşim başkan da en artık götüremiyorum diyorsa Malatyaspor’a yine sahip bulunur. Yani Malatyaspor’u bu halde bırakmamız mümkün değil. Ama burada bir belirsizlik olduğunu düşünüyorum. Çünkü Ankara’ya gelmeden 3 gün evveline kadar, yani açılışa kadar Haşim başkanla çok yakın temas halindeydi. Ha ekonomik sıkıntıları, parasal sıkıntıları var. Çözmemizi istediği sıkıntılar var. Ama bunu 2 gün içerisinde çözmemiz de mümkün değil. Ancak belirli bir peryotta olursa bizler de AK Parti milletvekilleri olarak kendilerine hem İstanbul, hem Malatya kanadında destek olacağımızı, hazırladıkları projelere de destek vereceğimizi söyledik. Dolayısıyla açılışı da yaptıktan hemen sonra böyle bir konunun gündeme gelmiş olması fevkalade rahatsız edici bir durum. Onu bir kere peşinen söyleyeyim. Ama kamuoyu çok rahat olsun. Bu istifaların şeyini bilmiyorum. Netleşti mi? Vali beye anahtarı verdiler mi? Vali beyin yapacağı şey kayyum tayin etmektir. Kayyumdan sonra da alacakları verecekleri çıkarıp süratle ilk maçla ilgili hazırlıklarını yapacaktır. Prosedür budur. Orada bir belirsizlik olduğunu düşünüyorum.

SORU: Yönetim istifa ettiyse kayyuma kalması lazım diyorsunuz. Bu istifa görsel, yerel basınında yayınlandı? Bu bir beyandır..
MÜCAHİT FINDIKLI: Onu bilemem. O öyle kabul edilir mi edilmez mi, bilmiyorum. Yani ben şimdi Ankara’da olduğum için konuyu çok yakından takip edemedim. Söyledikleriniz doğrultusunda bu açıklamaları yapıyorum. Dolayısıyla böyle bir istifanın, yönetim kurulu da dahil bir istifa söz konusuysa bu istifa götürülür şehrin valisine anahtarla birlikte verilir. Valinin yapacağı da tahmin ediyorum kayyum atamaktır, süratle problemleri kayyum marifetiyle çözmektir. Böyle bir istifanın söz konusu olup olmadığını bilmiyorum.

SORU: İki gündür Malatya ilinin mülki amirleri veya izinde olmaları nedeniyle yerine bakan insanlar duyarsız mı kaldı?
MÜCAHİT FINDIKLI: Hayır efendim. Olur mu? Ben belediye başkanımla da görüştüm. Yarın orada toplantı da gerçekleştirecek. Vali beyle temasa geçer, arkadaşlarımızı da çağırır ne gerekirse onu yapar. Malatya büyük camiadır, Malatya büyük bir ildir. Böyle bu tip krizleri aşmasını bilir. Dolayısıyla kamuoyunun bir endişesi olsun istemiyorum. Ben gece birkaç telefon görüşmesi yaptım. Yarın sabah devam edecek. Yarın büyük ihtimalle Haşim başkanla da görüşme yapmayı düşünüyorum. Ondan sonra olay netleşir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız