SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vekilin Köyüne Harcandı'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Veli Ağbaba, yatırım programlarının uygulanmasında taraflı davranıldığı iddialarını bu kez örnekleriyle dile getirdi ve Valinin bu hizmetlerin yönetilmesinde adil davranmasını umut ettiklerini bildirdi.

Ağbaba, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin iddialarını şöyle dile getirdi:

"CHP olarak halkımıza karşı duymuş olduğumuz sorumluluk gereği, Malatya’nın sorunlarını canla başla takıp etmekteyiz. Halkın yararına yapılan çalışmaları yürekten desteklemek, yanlışları eleştirmek ve çözüm önerilerimizi sunmak, sorumlu muhalefet anlayışımızın gereğidir.

Ancak üzülerek belirtmek isterim ki; AKP iktidarı halkın sorunlarına karşı duyarsız davranmakla kalmayıp, hizmette ,yatırım programlarında taraflı davranmakta tereddüt etmemektedir.

Geçtiğimiz günlerde AKP il başkanı yapmış olduğu açıklamalarla “KÖYDES projesi kapsamında pozitif ayrımcılık konusunda bize en fazla oy verenleri onların mantığı ile daha fazla düşünmemiz gerekiyor” diyerek , kendilerini ele vermekteler. Doğruları saklamaktalar.

Bizim siyaset anlayışımızda ayrımcılık ,kayırmacılık olmadığı gibi,temel felsefemiz “Önce insan” anlayışına dayanmaktadır. Ama AKP il başkanı kafasının arkasına sakladığı, “ kendilerine oy verenleri daha fazla düşünmek” olduğunu açıkça beyan etmiştir.

“Onların mantığıyla” diyerek de ayıplarını kapatma gayretine girmiştir. Yaptıkları açıklamalar doğruları yansıtmadığı gibi, siyasi nezaketle de bağdaşmamaktadır. Şöyle ki;

İL ÖZEL İDARESİ 2010 yılı yatırım programlarında taraflı davranılmıştır.Malatya’ya hizmet adil ve eşit dağıtılmamıştır.İlimize 2.dilim KÖYDES’e gelen 10 Trilyon REFERANDUM oylamasında taraflı kullanılmıştır. Köy muhtarlarına “EVET” deyin hizmet verelim denilerek adeta tehdit edilmişlerdir. Bu para hizmette adil davranılarak harcanmamıştır.

Yapılan hizmetlere karşı değiliz . Elbette yapılanlar ilimize yapılmaktadır. Ancak “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali hem hizmette ayrımcılık yapacaksın hem de muhalefeti suçlayacaksın. Böyle bir iktidar anlayışı kabul edilemez.

Referandum sonrası Hayır oyu çıkan köylere hizmet götürülmediği gibi 2011 yılı Yatırım Programına bu köyler alınmamıştır. Hepinizin bildiği gibi bu hizmetler bütün yurttaşların ödediği vergilerle yapılmaktadır. Bu nedenle hizmet de oya göre değil ihtiyaca göre yapılmalıdır. AKP açıkça elindeki adalet terazisini haksız kullanmaktadır. Açıkça fütursuzca partizanlık yapmaktadır. İnsanları , köyleri birbirinden ayırmakta ve insanları ötekileştirmektedir.

CHP olarak bizim İl Özel İdaresinden beklediğimiz hizmetin adil,eşit ve öncelik arz eden alanlara yapılmasıdır. Biryandan çift kat asfaltlama yapılırken, öte yandan köstebek yuvasına dönen asfalt yollar tamir edilmemektedir.

Örnek mi istiyorsunuz ?

AKÇADAĞ : Dutlu, Bekir Uşağı,Harun Uşağı, Çevirme köylerinde hiç bir çalışma yoktur. Bu köyler Referandumda “ hayır” oyu veren köylerdir. Buna karşın; bazı köylerde ikinci kat asfaltlama yapılmıştır. Bu köyler ağırlıklı olarak “evet” oyu kullanan köylerdir.

ARGUVAN: Birinci derecede asfaltın yapılması ve korunması için çalışma yapılmamıştır.Karahöyük,Ermişli, Çayırlı,Konakbaşı ,Kuyudere grup yollarında asfalt bozulmuş, tamiri dahi yapılmamiştır. Buna karşın; bazı köyler “evet” dedikleri için KÖYDES 2. Dilim ödeneğinde hizmet almışlardır.

HEKİMHAN : Deveci , Aşağı Saz Yukarı Saz, İğdir , Işıklı, Uğurlu, Kozdere, Dursunlu, Sarıkız, Başkavak, Çulhalı, Salıcık yolları stabilize olup asfalt programına alınmamıştır. Buradan çarpıcı bir örnek vermek istiyorum. Başkavak ve Haydaroğlu aynı grup yolu içerisinde olmasına rağmen Başkavak yolu programa dahil edilmemiştir. Hekimhan’da 2010’da KÖYDES’e ayrılan paranın tamamına yakını AKP milletvekilin kendi köyüne harcanmıştır.

DOĞANŞEHİR: Suçatı,Yuvalı,Çığlık, Kelhalil,Hudut, Polatdere, Eskiköy “hayır” dedikleri için hizmet alamamışlardır.

YEŞİLYURT: 2010 yılında stabilize programına teklif edilen Cumhuriyet Örnekköyü köy içi ve mezrası , Kuşdoğan köy içi , Çayırköy köy içi, Seyituşağı yeni yerleşim yeri, İkizce köyü sınırları içerisinde konuşlandırılan Koçdere, Kozdere, Yandere stabilize programına alındığı halde yapılmamıştır. Aynı şekilde Yeşilyurt’un 2. kat asfalt programına alınan tüm köylerde 2. kat asfalt yapılmamıştır. Aynı şekilde bu hizmetlerin 2011 yılına da alınmadığı görülmektedir.

PÜTÜRGE : Referandumda hayır oyu veren köylerin hiç biri 2011 yılı programına alınmamıştır. Ayrıca Pazarcık köyünde çalıştırılan makineler AKP milletvekilinin talimatıyla köyden çıkarılmıştır.

YAZIHAN: Eğribük,Dedekargın,Sürür,Tecirli yolları ile ilgili çalışma yapılmamıştır. Ayrıca Karaca Köyüne yapılmakta olan ilçenin en büyük kültür merkezine köylülerin talebi olmasına rağmen Kaymakamlık ve idare köyün hakkı olduğu halde hiçbir katkıda bulunmamıştır.

Birkaç ilçemizi örnek olarak aldığım ve AKP’nin eşit ve adil davranmadığı, hizmette ayrım yaptığı sadece yollarla sınırlı değildir. Aynı zamanda içme suyunda, sulama suyunda kanalizasyonda yani akla gelen her hizmette ayrımcılık yapmaktadır.

CHP olarak biz , Malatya’nın sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. AKP’nin adil olmayan bu çalışma düzeninin takipçisi olacağız ve her fırsatta halkımıza anlatacağız.

Malatya Valisinin de bu hizmetlerin yönetilmesinde adil davranmasını umut ediyor, saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız