SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekilin Önerisi

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, inşaatı devam eden Çevreyolu alt geçit üzerine kayısı satış dükkanları açılması önerisinde bulundu.

Çevreyolu üzerinde Akpınar ve Turgut Temelli Kavşakları alt geçit inşaat çalışmasının başlatıldığını hatırlatan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, söz konusu kavşaklar için yapılacak olan alt geçit projesinin 1 kilometre 350 metre uzunluğunda olacağını, alt geçidin 800 metrelik kısmının üstü kapatılarak bu alana sökülüp takılabilen demontabl sistemlerde modern dükkanlar kurulması ile güzel görünüme kavuşacağını söyledi.

Eski şire pazarının da mevcut atıl vaziyetten çıkarılıp bu dükkanlara taşınmasının dikkate değer bir proje olarak değerlendirilmesinin gerektiğini ve bu projenin kamuoyunda tartışmaya ve istişare etmeye davet eden Öz, "Birliktelik sağlanırsa bu projenin hayata geçirilmesi Malatya için faydalı olacaktır" dedi.

Milletvekili Öz, bu projenin dünyanın kayısı başkenti olan Malatya'da kayısının modern alanlarda pazarlanmasına, Çevreyolu üzerinden geçen hem şehirlerarası otobüslerin hem de bu yolu kullanan diğer araçların kayısı alışverişini rahatlıkla yapabileceği ifade edip, Malatyalı hemşehrilerimizin geçim kaynağı olan Kayısı pazarının canlanmasına ve Malatya kayısısının dolayısıyla Malatya'mızın dünyada bir marka haline gelmesine önemli katkı sağlayabileceğini vurguladı. Öz, şunları söyledi:

“Bu projenin gerçekleşmesi halinde şehrimizi ziyaret edenlerce Kayısının Malatya'nın sembolü olduğu daha net bir şekilde anlamış olacak. Böylece şehrin Dünya Kayısı Ticaret Merkezi olması yolunda önemli mesafe kat edilmiş olacaktır. Alt geçit üzerine yapılacak kapalı alanlar ve kayısı satış yerleri güzel olur diye düşünüyorum. Ayrıca, buranın giriş ve çıkışına kayısı amblemleri konulabilir. Çevreyolundan geçen il dışındakiler kayısı amblemi ve kayısı satış dükkanlarını görünce, araçlarından inip, burada alış veriş de yapabilirler. Bu proje kamuoyunca artıları ve eksileriyle tartışılmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız