SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekiller İftar Yemeğine Katıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:06
Vekiller İftar Yemeğine Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan tarafından belediye bahçesinde verilen iftar yemeğine; Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, Adalet ve Kalkınma Partibi İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belde Belediye Başkanları, parti yöneticileri ve esnaf katıldı.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, belediye çalışmalarında milletvekillerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının yaptığı hizmetleri anlatıp, “Ülkemiz AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi hizmetler, yatırımlar alanında da çok önemli merhaleler kat etti. On yıllardır yapılmayan yapılamayan hizmetler bugün olağan işler haline gelmiştir. Darende’miz için de belediye başkanımız birçok hizmete imza atmıştır, bizlerde Ankara da kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunları yapmak zorundayız. Ülkemizin gelişiminden rahatsızlık duyan dahili ve harici bedbahtlar bulunmaktadır. Ama şundan emin olalım ki biz gücümüzü Rabbimizden ve milletten aldığımız sürede bu provakatif güçlerin emelleri Hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. Bu ülkenin yıllardır kaymağını yiyen tabaka artık zeminini kaybettikleri için bu provakatif eylemlere ne yazık ki destek vermektedirler. Hükümetimiz bu ülkenin başındadır, bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere kesinlikle fırsat verilmeyecektir” dedi.

İftar programında konuşan Mücahit Fındıklı, “Siyaseten konuşmayı Ömer kardeşimiz yaptı. Mecliste tekrar idare amirliğine geldi. Kendisini tebrik ediyorum. Görevi süresince hem milletine hizmet etmiş hem de meclisimizde gönülleri fethetmiş ve tüm parlamentonun teveccühü ile bu göreve tekrar getirilmiştir. Darende bizim için özel bir yer, dolayısıyla biz Darende den aldığımız enerjiyi, Darende’nin bize sahiplenmesini hakikaten biz kendimizi buranın evladı gibi hissediyoruz. Darende’ye her gelişimizde hizmetlerin daha da gelişmesi ilerlemesini, başarılı çalışmaları görüyoruz. Bu vesile ile de Belediye Başkanımız İsa Bey’i de tebrik ediyoruz. Allah bu birliğimizi daim etsin” şeklinde konuştu.

İftar programı sonrasında milletvekilleri esnaflarla görüş alış verişinde bulundu.

MUHTARLARA ZİYARET..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi toplu halde Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren’i de ziyaret etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Eren, muhtarların özlük haklarından dolayı yapılan düzenleme çalışmaları için teşekkür etti.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Torba Yasası kapsamındaki çalışmalar da muhtarlar içinde önemli değişikliklerin yapıldığını belirterek, “muhalefetin direnmesine rağmen yasalar çıktı. Milletvekillerimiz ziyaretlere başlayarak Malatya’nın nabzını tutmaya başladılar” dedi.

Milletvekili Öz,  “Muhtarlarımızı önemsiyoruz. AK parti’nin iktidara geldiğinden bugüne kadar ön çok önem verdiği konulardan birisi yerel yönetimlerin güçlenmesidir. Bütün yasal düzenlemelerimizi ve fiili uygulamalarımızı buna göre yaptık. Yerel yönetimlerde muhtarlarımızın sorumlulukları artırılmış oluyor” diye konuştu.

Öz,  Türkiye’nin emeklisine ve memuruna maaşını veremeyecek bir durumdan bugünlerde geldiğini ifade etti.

Milletvekili Öz, “3. Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı ihalesini 30 Temmuz’da yapılacak. 20 milyon TLY tutarında bir bütçesi var. Bakanlığımız buranın ihalesini yapacak. 2. Organize sanayi Bölgesi’nden sonra istihdam açısından yeni bir alan açmış olacağız. Teşvik Yasasının sona ermesinden dolayı yoğun talepler oldu. Bu durumu takip ettik. Yeni teşvik sistemi 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle uygulamaya girdi. 10 işçi ve üzeri çalıştıran işyerlerinin işveren sigorta prim desteğini 4 yıl süreyle bu sistemden yararlanacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız