SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekiller İlçelerde

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Fuat Ölmeztoprak'ın Malatya'daki ziyaretlerini sürdürdükleri bildirildi.

ÇALIK DOĞANYOL'DA..
Milletvekili Çalık'ın Doğanyol ve Gökçe'deki incelemelerine ilişkin olarak TBMM'deki sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Sn.Öznur Çalık, Doğanyol İlçesi ve Gökçe Beldesini, ilçe sorunlarıyla ilgili görüşmeler yapmak ve yeni gelişmeler ile çözümler hakkında bilgi vermek üzere ziyaret etti.

Öznur Çalık; Doğanyol Kaymakamı Sn. Emrah Yılmaz ve Doğanyol Belediye Başkanı Sn. Recep Gülbey ile yaptığı görüşmelerin ardından, Gökçe Beldesi’ne geçti. 7-8 metre genişliğinde olan Doğanyol ilçe girişi ile ilgili yol genişletme çalışmalarının hızlandırılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yaptığını aktaran Çalık, yol yapım ve emniyet sahası içerisinde kalan taşınmazların tespitlerinin tamamlanmasının ardından, taşınmaz maliklerin anlaşmaya çağrılarak kendilerine kamulaştırma bedellerinin ödeneceğini bildirildi. Anlaşma sağlayamayanlar ile ilgili olarak ise, bedel tespit ve tescil davası açılarak Kamulaştırma işlemlerinin sonuçlandırılacağına dair bilgi verdi.

Doğanyol’a bağlı diğer yol projeleri hakkında da bilgi veren Çalık, şu an stabilize durumda bulunan Koldere-Poyraz ve Behramlı Köy Yoluna 1. Kat asfaltlama yapılacağı; şu an 1. Kat asfalt halinde bulunan Gümüşsuyu, Damlı ve Burç Köy Yollarının ise 2. kat asfaltlamalarının tamamlanacağını duyurdu.

Çalık Doğanyol ve Gökçeli vatandaşları; Burç-Yıkılgan, Poyraz-Karaali, Konurtay-Balikler, Gevheruşağı-Ossolar-Doğular Mezraaları ve Ulutaş Köyü’ne içme suyu için ayrılan ödenekler konusunda da bilgilendirdi.

Doğanyol Merkezi Sulama Tesis Projesi’nin, halihazırda Etüd Müdürlüğü’nde proje aşamasında olduğunu; Doğanyol Gökçe Göleti’nin ise 3 Ağustos 2010 tarihinde ihaleye çıkarılacağını bildirdi.

Vatandaşları 12 Eylül günü referandumda evet demeye davet eden Öznur Çalık, referandumun; 12 Eylül’ün acı hatıralarını silerek Türkiye’nin demokratikleşme adına kaybettiği yılları telafi etmek için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Çalık, Malatyalıların referandum günü ortaya koyacakları güçlü iradeye güvendiğini de sözlerine ekledi."

ÖLMEZTOPRAK DA..
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak ise beraberindekilerle, Akçadağ ilçesinin Güzyurdu ve Aşağı Örükçü köyüne giderek burada vatandaşlarla sohbet eti.

Ölmeztoprak, "Bu büyük değişim yalnızca AK Parti'nin bir projesi değildir. Bu, milletin projesidir. Bu, darbe anayasasını kenara itip milletin anayasasına 'evet'tir. Kadınlarımız, çocuklarımız, özürlü kardeşlerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri, gazilerimizin, kısacası tüm dezavantajlı kesimlerin avantajlı konuma yükselmesine evet diyoruz. Çocuk istismarının önüne geçmek için evet diyoruz. Fişlemenin tarihe karışması için evet diyoruz. Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletilmesine evet diyoruz. Vatandaşların mahkemeler dışında şikayetlerini iletecekleri bir Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulmasına evet diyoruz. 12 Eylül darbesini yapan darbecilerin hesap vermelerine zemin hazırlamak için evet diyoruz" dedi.

Akçadağ'a yapılan yatırımlar içinde konuşan Ölmeztoprak, "Akçadağ ilçemizde 125 hektarlık bir alanda faaliyete geçmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi 200 milyon tonluk bir rezervin üzerine kurulacaktır. Uzmanlara göre bölgede 100 yıl boyunca yetecek mermer bulunduğu belirtiliyor. Bölgede 8 ayrı noktada mermer rezervi var" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız