SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vekiller Niye Suskun?!'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, 2 Kasım’da patlak veren imar yolsuzluğunun üzerinden üç ay geçmesine rağmen, belediyenin üzerine düşen görevleri yapma noktasında bir arpa boyu bile yol alamadığını söyledi.

İmar yolsuzluğuna konu inşaatların bir an önce mühürlenmesi gerektiğini vurgulayan Asiltürk, bu süreçte AKP İl Teşkilatı ve milletvekillerinin de suskun kaldığına dikkat çekerek “Bizi daha çok üzen bir konu, adında Adalet ve Kalkınma olan bir partinin adalet neresinde? Seçimlerde çamur siyaseti yapanlar, bugün boğazlarına kadar battıkları bu çamurdan kurtulmak için neden bir şey yapmıyorlar?” diye sordu.

'Hemen her konuda televizyonlara çıkıp açıklama yapan milletvekillerinin, bu denli büyük bir imar yolsuzluğu ve haksızlığı' karşısında suskun kalmalarına bir anlam veremediğini söyleyen Asiltürk “Bu işlerde özellikle geçen belediye başkanı döneminde alınmış ruhsatlar var. Ama bu belediye başkanı döneminde bunlar açığa çıktı. Her iki belediye başkanı da AKP’liydi. Eğer bu dönemde bu olaylar açığa çıktı ise belediye başkanı bu olayların üzerine gidip gereğini yapmalıydı. Beni daha çok üzen bir konu, adında Adalet ve Kalkınma olan bir partinin adalet neresinde? Özellikle il başkanı, il teşkilatı, milletvekilleri neredeler? Neden bu olayın üzerine gitmiyorlar? Her olayda ahkam kesenler, seçim boyunca çamur siyaseti yapanlar, bugün boğazlarına kadar çamura battıkları halde neden bu çamurdan kurtulmak için bir şey yapmıyorlar? Bugün bu inşaatların bu kadar yoğunluk almalarında kendilerinin ne menfaatleri var? Vatandaşın hakkını niye korumuyorlar? En ufak bir olayda televizyonlara çıkıp sürekli konuşanlar, bu kadar büyük bir haksızlık, hukuksuzluk ve usulsüzlükler karşısında neden suskun kalıyorlar bu da manidar bir durum. Bütün bunlara da bir anlam vermiş değiliz” diye konuştu.

"SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ"
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında dosyaları savcılığa intikal ettirilen inşaatların devam etmediği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını da belirten Asiltürk, 20 Ocak’ta yaptıkları basın toplantısında, yolsuzluğa konu olan inşaatların yapımının devam ettiğini tespit edip bunu da kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

İmar yolsuzluğunun patlak verdiği 2 Kasım’dan bu yana üç ay geçmesine rağmen belediyenin bir adım ileriye gitmediğini söyleyen Asiltürk, “Biz suç duyurusunda bulunacağımızı açıklamıştık. Belediye görevini yapmadığı taktirde bu sözümüzün arkasında duracağız. İmar yolsuzluğunda izlediğimiz tutum nedeniyle rahatsız olanlar var. Çünkü arının gözüne çomak sokuyoruz. Ama bizim kimseyle şahsi bir hesabımız yok. Siyasi partiler, temelde vatandaşın hakkını ve hukukunu korumak için vardır. Bizde onu yapıyoruz. Çünkü bu dünyada ölüm var ve ölünce de bir de hesap günü var” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız