SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vekiller Var, Valilik Yok!.'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan ilginç vurgu!.. Malatya'daki ağaçlandırma çalışmalarının anlatıldığı açıklamada, Beydağı'ndaki ağaçlandırma çalışmalarının AKP milletvekillerinin destekleriyle yapıldığı, Valilikle ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Beydağı Ağaçlandırması ile ilgili faaliyetin, Valilik çalışması olarak lanse edilmesinden rahatsızlık duyulduğunu ortaya koyduğu değerlendirilen bakanlık basın bülteni şöyle:

"Malatyalıların hayali olan Beydağı’nın ağaçlandırılması projesi, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Malatya ziyareti sırasında verdiği talimatla hayata geçirildi.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 27.02.2009 tarihli koordinasyon toplantısında Malatya’nın su, atık, çevre ve ormancılık ile ağaçlandırma faaliyetlerini, gerçekleştirilen çalışmaları yerinde değerlendirmiştir.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Malatya Ak Parti milletvekillerinin Beydağı’nın ağaçlandırılması talepleri ve Malatya halkının projeye olan özlemini dikkate alarak Beydağı ağaçlandırma çalışmalarının bir an önce başlatılması için Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğüne talimat verdi.

Doğunun parlayan değeri olan Malatya’da, kırılan kayaların içine farklı yerlerden getirilen toprağın doldurulması suretiyle fidan dikme işleminin gerçekleştirildiği projenin yüksek maliyeti olmasına rağmen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla 2010 yılında 8,2 milyon TL, 2011 yılında ise 6 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

888 hektar alanda gerçekleştirilen Beydağı ağaçlandırmasına, Çevre ve Orman Bakanlığı 4,5 milyon TL harcamıştır. Ağaçlandırma çalışmaları tamamen Malatya İl Çevre Orman Müdürlüğü’nün uhdesinde yürütülmektedir. Ayrıca Ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde Malatyalılar 1,6 milyon TL destek sağlamıştır.

Beydağı ağaçlandırması, AK Parti Malatya milletvekillerinin destekleriyle bizzat Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilirken Valilik ile bir alakası bulunmamaktadır.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Beydağı ağaçlandırmasının Malatya için yeterli olmadığını Orman Genel Müdürlüğüne Malatya’ya kent ormanı kurulması hususunda talimat vermiştir. Bu çerçevede Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan 320 bin m2’ lik arazi, Malatya Kent Ormanı olarak ağaçlandırılmış, kamelyalar, wcler kurularak güzel bir mesire mekanı olarak tamamlanmıştır.

Yine Çevre ve Orman Bakanlığı Türkiye’nin en büyük tabiat parklarından biri olacak Turgut Özal tabiat parkının, Orduzu Pınarbaşı’na kurulması için gerekli bütçeyi ayırmıştır. Tabiat parkının hayat geçirilmesi maksadıyla yürütülen çalışmalar bütün hızıyla devam etmektedir.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Malatya’da devam eden baraj, gölet ve sulama yatırımlarını daha da hızlandıracaklarını ve 2011 yılını Malatya için sulama açısından hamle yılı olarak ilan ettiklerini belirterek Malatyalı fahri hemşerilerinin yeni yılını kutladığını söyledi."

ARŞİV FOTO: Beydağı bölgesindeki ağaçlandırma çalışmaları için kayalık zemin iş makineleriyle oyuluyor. Vali Ulvi Saran, bu çalışmaların yapıldığı bölgede..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız