SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekiller Yaylada

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:34
Vekiller Yaylada
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP  Malatya milletvekilleri, Sarıçiçek yaylasında inceleme yapıp yaylacıların sorunlarını dinledi. 
 
Sarıçiçek yaylasında yapılan ziyaret ve incelemelere; Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, il teşkilatı yöneticileri, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Kemaliye Kaymakamı Fatih Kaya, il genel meclis üyeleri ve muhtarların yanında yaylacı vatandaşlar katıldı.
 
Sarıçiçek yaylasında Beşpınar diye adlandırılan mevkide kurulan çadırda gelen davetlilere yemek ikram edildi. Soğuk suları ile ünlü olan bu yerin yaylacılık için önemi vurgulanırken, burada açıklama yapan Milletvekili Öznur Çalık, "Malatyamızın en güzel yaylalarından biri olan Sarıçiçek yaylasında bulunmaktayız. Sinanlı ağabeylerimizin davetlisi olarak geldik. Arapgir'den gelirken Divril yolunun kışın yağan kardan dolayı bozulduğunu gördük. Burası birinci kat asfalttı. İhalesini yapıp inşallah ikinci kat asfaltını yaptıracağız. Böylelikle bu yaylalara gelen vatandaşlarımız bu yolu kullandığı için ulaşımı daha kolay sağlanacak. İleride yaylacılarımızın çadırlarına kadar içme sularını getireceğiz. Yaylacılarımız doğal ortamda yetiştirdikleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yanında ürettikleri yağ, yoğurt ve peynirleri ile bizlere sağlıklı gıdalar sunmaktalar, bizler de bu yaylacı kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Mustafa Şahin, "Sinanlı, Parciken ve Direjan aşiretlerinin yaşadığı yaylalarda yayla kültürünü yerinde görmek, karşılaşılan çileleri ve karşılaşılan sıkıntıları birebir tespit etme noktasında başta Sayın Milletvekilimizle, Arapgir ve Kemaliye kaymakamlarımızla, il teşkilatımızla, il genel meclis başkanımızla, il genel sekreterimizle, encümenlerimiz ve muhtarlarımızla burada bulunmaktayız. Yayla yollarının yapımı bizim için çok önemli. Ürettikleri ürünlerin taşınması ve sağlıklı bir ulaşım sağlanması için bu şart. Gönlümüz istiyor ki içme sularını da çadırların başına kadar götürelim. Bu yayla Kemaliye sınırları içinde, burada ayrıca Kemaliye ve Arapgir kaymakamımız da var. Buradan sonra yaklaşık 2,5 km bir yol açılarak bu yayla yolu Kemaliye asfaltına bağlanmış olacak, her iki taraf için de ulaşım kolaylaşacak, böylelikle ürünlerin daha sağlıklı taşınması da sağlanmış olacaktır" şeklinde konuştu.
 
AKP İl Başkanı Bülent Tüfekçi de, "AK Parti il teşkilatı olarak yazın ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Arapgir ilçemizi de ziyaret ettik. Burada muhtarlarımızla bir araya geldik. Onların sorunlarını dinledik. Şu anda yaylacılarımızın bulunduğu Sarıçiçek yaylasını ziyaret ediyoruz. Yaylaların önemi gün geçtikçe artmakta, buralarının şu an yolu yapılıyor. Vekillerimizle, genel meclis başkanımızla, il genel sekreterimizle, encümenlerimizle ve teşkilatımızda bulunan arkadaşlarımızla buradayız. Yapılan yollar sayesinde yaylacılarımızın işleri kolaylaşacak. İnşallah vatandaşımızın diğer sorunlarını da bir bir çözeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız