SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekillerden Erken Bayramlaşma

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:21:49
Vekillerden Erken Bayramlaşma
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, erkek yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan çocukları ziyaret etti. 

Milletvekilleri Çalık ve Şahin, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve il yönetim kurulu üyeleriyle, eski erkek yetiştirme yurdunun yerleşkesine erkek çocuklar için bir süre önce yaptırılan apart evleri ziyaret ederek, burada koruma altındaki gençlerle sohbet etti. Çalık ve Şahin, çocukların Kurban Bayramı'nı kutladı. 

Ziyarette konuşan Öznur Çalık, iktidar olarak bu ülkenin evlatlarını daha sağlıklı ev ortamlarında yetiştirmek üzere yeni binalar inşa ettiklerini söyledi. 

Malatya'daki bu binalar ile yapımı tamamlanan Engelli Yaşam Merkezi ve Etüt Merkezi'nin resmi açılışının ileriki aylarda yapılacağını bildiren Çalık, ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 14 ilde Şiddeti Önleme Merkezleri kuracak. Bu illerden biri de Malatya. Bu merkezler kimsenin şiddet görmediği bir toplum yaratmak adına öncelikle ön takip, izleme ve önlemeyi amaç edinen yerler olacak. Burada İçişleri Bakanlığı'mızın, Adalet Bakanlığı'mızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın temsilcileri olacak. Burada vatandaşlarımıza her türlü sosyal destek de sağlanarak öncelikle şiddeti önlemek için gerekli bilinçlendirme yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bu merkez için bina arıyor'' diye konuştu. 

Mustafa Şahin ise AK Parti'nin sosyal devlet olmanın getirdiği yükümlükleri yerine getirme noktasında devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını söyledi. 

Şahin, bu çerçevede yapılan hizmetlerden birinin de yetiştirme yurtlarını koğuş sisteminden tamamen arındırarak ev statüsünde olan mekanlarda çocukların koruma altına alınması olduğunu ifade etti. 

Bülent Tüfenkci ise mübarek Kurban Bayramı öncesi gençlerle, çocuklarla bir araya gelmek istediklerini belirtti. Tüfenkci, ''Gerçekten de sosyal anlamda ciddi görevler ifa edilen ve her gelişimizde de biraz daha güzelleşen, gelişen bir sosyal hizmete kavuştuk. Bu noktada burada çalışan, emeği geçen bütün görevlilere teşekkür ediyoruz'' dedi. 

Erkek yetiştirme yurduna bağlı 5 apart evde, 50 çocuğun koruma altında olduğu, 20 çocuğun da ailesinin yanında desteklendiği belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız