SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekillerden 'Evet' Gezileri

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekilleri referandumla ilgili "Evet" propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

ÖZ ARAPGİR'DE..
AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya'nın Arapgir ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Beraberinde, il başkanı Mustafa Şahin, il başkan yardımcısı Eyüp Sağlam, belediye meclis üyesi Hüseyin Apak, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri ve partililerle birlikte Arapgir ilçesine gidip, Kaymakam Ercan Turan, Belediye Halit Cömertoğlu, AKP ilçe başkanı Mehmet Tümer ve esnaf ziyaretinde bulunan milletvekili Faruk Öz, muhtarlarla toplantı da düzenledi.

Muhtarların sorunlarını dinleyen ve tek not alan milletvekili Öz, iletilen sorunlarla ilgili ilgili daire müdürlerine telefon açıp, köprü görevi yaptı.

İlçede esnafları ziyaret ederken basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran milletvekili Öz, 12 Eylül'de yapılacak olan yeni anayasa referandumunda Malatya'dan yüzde 80'den, Türkiye genelinde ise yüzde 60'dan fazla Evet oyu beklediğini ifade etti.

Yeni Anayasa'ya Evet denmesi halinde geniş çaplı Anayasa değişikliğinin de yolunun açılacağını dile getiren milletvekili Öz, bazı partilerin de Anayasa'yı değiştirmek istediklerini ancak, "AK parti iktidarında değişmemesi için hayır kampanyası başlattılar. Aslında onlar da anayasanın değişmesini istiyor. Kıskançlıklarından Hayır diyorlar" ifadelerini kullandı.

Referandumun hükümetin güven oylaması olmadığının altını çizen Öz, "Türkiye'nin ayaklarına vurulan prangaların kaldırılması, ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanması için Evet oyu istiyoruz. Düşünün, AK Parti'yi kapatma davası açıldı. Türkiye milyarlarca dolar zarar uğradı. Çünkü, yatırımcı, güven ve istikrar olan ülkeye yatırım yapar" şeklinde konuştu.

il başkanı Mustafa Şahin ise, referandumda niçin Evet denilmesini istedikleriyle ilgili vatandaşların sorularını cevapladı ve yeni anayasa maddeleri hakkında bilgi aktardı.

ÇALIK VE KOCA PÜTÜRGE'DE..
AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile İhsan Koca ve İl Başkanı Mustafa Şahin, beraberlerindeki partililerle birlikte yeni göreve başlayan Pütürge Kaymakamı Fatih Çelikkaya'yı ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Milletvekili Çalık, Pütürge'nin sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirterek, ulaşım sorunlarını yanı sıra eğitim sorunlarıyla da ilgilendiklerini ve temel atılması Ağustosa ayı için planlama yapılan Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun Kamu İhale Kurulu'ndan kaynaklanan gecikme nedeniyle okulun yer teslimatının zamanında yapılamadığını söyledi.

Milletvekili Koca'da Pütürge'nin güzel bir ilçe olduğunu ve insanların cana yakın olduğunu ifadeyle Çelikkaya'ya yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.

Pütürge ilçesinde 10 gün önce göreve başladığını söyleyen Kaymakam Çelikkaya, görevinin ilk günlerinde ilçeye yapılan bakan düzeyindeki ziyaretten mutlu olduğunu ifade eti.

ÖLMEZTOPRAK KALE'DE..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın ilçe ziyaretine, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, AKP ilçe başkanı Ömer Gökçe, il genel meclis üyesi Mehmet Akdeniz ve bazı partililer katıldı.

Milletvekili Ölmeztoprak ve beraberindekiler, önce ilçe kaymakamlığı, belediyeyi ve AKP ilçe teşkilatını ziyaret etti. İlçe Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu'na yeni görev yerinde başarılar dileyen ve Kale ilçesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Ölmeztoprak, Kale ilçesinin içme suyu alanında yaşanan sıkıntıyı azaltan ve ilçenin 8 köy ve 1 mahallesini kapsayan İrüsnü İçmesuyu Projesi'nin tamamlandığını, ilk etapta Salkımlı Köyü ve son olarak da Kıyıcak Köyü'nün ve mezralarının bu
projeden faydalandığını belirtti.

Kale'nin ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, ilçenin Düztarla mevkisindeki Su Sporları Merkezi için devlet ve özel sektör iş birliği ile şu ana kadar 2 milyon TL'lik yatırımda bulunulduğunu ve 5 milyon TL'lik yatırımın planlandığını aktardı. Bu merkezin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve İnönü Üniversitesi'nin Kale ilçesinde Karakaya Baraj Gölü kenarına kuracağı sosyal tesis projesi içerisinde 4 yıldızlı otel, 3 bloktan oluşan sosyal donatı ve spor alanlarının yer alacağını dile getiren Ölmeztoprak, ilçede Meslek Yüksek Okul yeri içinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Kale ilçesine TOKİ konutunun yapımı için 31 dönüm ilçe merkezindeki arazinin yer tahsis çalışmalarının tamamlandığını ve belediye tarafından 105 adet başvurunun da alındığını söyledi. Ziyaret ettiği yerlerde 12 Eylül'de yapılacak olan yeni anayasa referandumuyla ilgili de konuşan milletvekili Ölmeztoprak, "Bununda ilk adımı Türkiye'yi darbelerin gölgesinde hazırlanan anayasalardan kurtarmaktır. Darbeler dönemini kapatmaktır ve bunun izlerini silmektir. İşte 12 Eylül günü referandumla birlikte milletin önüne sunulan değişim aslında bunun oylanmasıdır. 12 Eylül referandum günü AK Parti oylanmayacak, hükümet oylanmayacak, Milletvekili olarak bizleri seçmeyeceksiniz, belediye başkanını
seçmeyeceksiniz. Siz daha özgür ve demokratik bir anayasaya kavuşmayı 'Evet' desteğinizle seçeceksiniz" ifadelerini kullandı.

FINDIKLI RESMİ KURUMLARDA..
AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Tarım İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Beraberindeki bazı parti yöneticileriyle birlikte Malatya Tarım İl Müdürlüğü'ne gidip, İl Müdürü Hamit Aygül, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle görüşen Milletvekili Mücahit Fındıklı, Tarım İl Müdürlüğü personellerini de ziyaret edip, oda oda gezerek ramazanlarını kutladı.

Burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malatya'ya kayısı çiçeklerinin don'dan zarar görmesi nedeniyle 26 bin civarında üreticiye ödenen 90 milyon TL'nin, üreticiyi rahatlattığını dile getiren milletvekili Fındıklı, "Türkiye genelinde 320 milyon TL civarında tarım don zararı ödendi. Ödenen don parasının 90 milyon TL'sinin Malatya'ya sıcak para olarak girmesi, esnafları da rahatlattı. Çünkü, don parasını alan üretici bu parayı ne yaptı, ihtiyaçlarına harcadı"dedi.

Fındıklı, kayısı don hasarı tesbitindeki zamanında çalışmalarından dolayı Tarım Müdürlüğü görevlilerini de kutladı.

Fındıklı, iktidarlarının her zaman üreticinin yanında olduğunu belirtip, kırsal kalkınma desteklerinden sertifkalı tohum desteğine, tarım alet desteğinden birçok tarım teşviğine kadar birçok alanda üreticiye yardım yaptığını vurguladı.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise, 2003-2010 dönemi arasında Malatya'ya 460 milyon TL tarım desteği yapıldığını hatırlatıp, tarım destekleri konusunda her zaman üreticilere ayrıntılı bilgilerin aktarıldığını ve yardımcı olunduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız