SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekillere 'Dönüşüm' Tepkisi!

A- A+ PAYLAŞ

Kentsel Dönüşüm Projesi'i anlatmak için Beydağı Mahallesi’ne giden AKP Milletvekilleri Mücahit
Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır, uygulamaya tepki gösteren mahalleli tarafından yuhalandı.

Evlerini asla yıktırmayacaklarını ve borçlanmak istemeyeceklerini belirten vatandaşların, tepkisi karşısında AKP’li milletvekilleri, belediye başkanı ve il teşkilatı yetkilileri zor anlar yaşadı.

Tansiyonun yükseldiği Beydağı Mahallesi’nde, tepkisi dile getiren vatandaşlara milletvekilleri tarafından ‘provokatör’ suçlamaları da yapılırken, vatandaşlar ise üzerlerinde “Can vermek var Beydağı’nda yer vermek yok’, ‘Beydağın’da doğduk Beydağı’nda öleceğiz’, ‘Durmazsanız durdurmasını biliriz’, ‘Malatya Malatya olalı böyle zulüm görmedi’ yazılı pankartlar taşıdı.

AKP’li milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ile il teşkilatı yöneticileri Kentsel dönüşümün uygulanacağı Beydağı bölgesindeki mahallelerde proje ile ilgili bilgi vermek için vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır konuşmasında, Kentsel Dönüşüm Projesi alanında kalan yerlerde tapulu, tapu tahsis belgesi olan ve tapusuz gece kondu denilen yapılar bulunduğunu hatırlatarak, “Yeniden yapılan değer tespiti neticesinde, verilecek konut fiyatlarında yüzde 40 indirim, arsa ve ev değerlerinde de yüzde 25 artış sağlandı. Bunu Sayın Başbakanımız da onayladı. Daha önceki tapu tahsis belgesi olmayan vatandaşlarımızın tapu tahsis belgesi varmış gibi işlem görmeleri sağlandı.

Vatandaşlarımızın Öyle inanıyorum ki vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı iyi bir noktaya geldi. Başka şehirlerde uygulananların çok daha üzerinde bir indirim sağlandı. Bazı vatandaşlarımızın kişisel olarak farklı sıkıntıları ve istisna olan sıkıntıları var. Biz bu vatandaşlarımızsın da sıkıntı yaşamaması için elimizden geleni yapacağız. Bizim tek gayemiz sizlerin yanında olmak. Sizin hak kaybınızı görmemezlikten gelmeyeceğiz: Ama şehir açısından kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştirmek zorundayız. Bundan sonra ortaya çıkacak sorunların hep birlikte takipçisi olacağız” diye konuştu.

Çakır’ın konuşmasına tepki gösteren vatandaşlar ellerindeki pankartlarla alana gelip kentsel “Bu projeyi iptal edin Sayın Başkan, Ölürüz evimizi yıktırmayız. Bu saatten sonra yıllarca ödeyeceğimiz bir borcun altına girmeyeceğiz’ diyerek kentsel dönüşümü istemediklerini belirttiler.

“BAŞBAKAN BUNA DA ONE MİNUTE’ DER”
Milletvekilleri gelen tepki karşısında bir süre suskun kalırken, daha sonra konuşan Öznur Çalık da “Sizin evlerinizin fiyatlarını yeniden tespit ettireceğiz diye söz vermiştik bunu iptal ettik ve evlerinizin fiyatlarını yeniden tespit ettirdik. Bu doğru mu? Diye sonunca “Bu doğru ama siz yalan söylüyorsunuz. Elimize buna dair bir belge vermediniz’ diye tepki gösterenler oldu. Daha sonra konuşmasına devam eden Çalık “ Biz burada kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bugüne kadar yedirmediysek Allah’ın izniyle bundan sonra da kimseye yedirmeyeceğiz” dedi. Çalık bu kez de kalabalığa “ Sayın Başbakanımız R. Tayip Erdoğan’ın milletin hakkını yiyeceğini siz düşünüyor musunuz?” şeklinde sorunca “Biz Başkanımızın yemeyeceğini biliyoruz ama siz yersiniz” diye cevap verenler oldu.

Çalık’ın konuşması sırasında vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine mikrofonu eline alan AK Parti il Başkanı Mustafa Şahin, “Biz buraya milletvekillerimizle sizi dinlemeye geldik. Ama bu toplantıyı provoke etmek isteyenler var. Konuşmaları dinlemek istemeyenler burayı terk eder gider "ifadesini kullanınca alana toplananlar yuhaladı.

Daha sonra konuşmasına devam eden Milletvekili Öznur Çalık, "Sayın Başbakanımız nasıl İsrail başkanına 'one minute' dediyse, eğer bundan yani Kentsel Dönüşüm Projesi'nden mağdur olacaksanız sizin bu durumunuza da 'one minute' diyecektir. Bu nedenle müsterih olun. Siz zaten imza vermezseniz bu proje gerçekleşmez. Bizler sizin için mücadele ediyoruz. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar ile vekiller olarak sizin için görüştük. Verilecek ev fiyatı yüzde 40 düştü, arsa ve evlerinizin değeri yüzde 25 arttırıldı” ifadelerini kullanınca meydandaki kalabalığın tansiyonu düştü.

MİLLETVEKİLİNİN “PROVOKATÖR” TEPKİSİ..
Kalabalık arasında derdini anlatmak isteyen bir vatandaş provokatör nitelemesine tepki gösterdi. Şahin’e dönerek “Biz buraya derdimizi anlatmaya geldik ama bize provokatör deniliyor’ deyince Öznur Çalık vatandaşa ‘İl Başkanı demediyse bile ben size diyorum. Biz sorunların çözümü için buradayız ama siz taşkınlık yapıyorsunuz, vatandaşlarımızsın sıkıntısın dinlememize engel oluyorsunuz’ diye çıkıştı.

AKP İl Başkanı Şahin, birkaç provokatörün toplantıyı sabote etmek istediğini belirterek, bölgedeki vatandaşların çoğunun projeden memnun olduğunu dile getirdi.

“İMARA AÇARSAK MÜTEAHHİTLER BAYRAM EDER”
Toplantının sonunda Beydağı bölgesinde oturan vatandaşların ‘Burayı imara açın, alt yapısını, yolunu, suyunu getirin. Biz de müteahhitlerle anlaşıp buraları gecekondudan kurtaralım, evlerimiz, arsalarımız tam anlamıyla değerlensin’ şeklindeki taleplerine yanıt veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Burayı imara açarsak buradaki vatandaşlarımızın yüzde 90’ı mağdur olur. Burayı imara açma şansımız yok. İmara açarsak bütün müteahhitler bayram eder. Kentsel dönüşüm sizin için iyi bir fırsat ve burayı iyi değerlendirin” şeklinde yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız