SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veledin Yaptığına Bak!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşları 12 olan 3 çocuk, kent merkezinin en yoğun noktalarından biri olan Yeni Cami'nin arkasındaki banka bomba süsü verdikleri paketi bırakıp üzerine de "bomba" yazarak Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirdi.

Malatya Emniyeti'ne yapılan bir ihbarda, Yeni Cami'nin arkasındaki Soykan Parkı'nda üzerinde "bomba" yazılı bir paketin olduğu bildirilince çok sayıda polis ekibi olay yerine yönlendirildi. Bazı ekipler, olay yerini güvenlik çemberine almaya çalışırken, sivil ekipler de olay yeri çevresinde inceleme yaptı.

Ekipler çalışma yaptığı esnada yaşları 12 olan ve dershaneye gittikleri öğrenilen 3 çocuk, polislerin yanına gelerek paketi kendilerinin bıraktığını ve üzerindeki yazıyı da kendilerinin yazdığını söyledi. Bunun üzerine tüm ekipler rahat bir nefes aldı.

Polislerden özür dileyen çocuklar Çocuk Şubesi'ne götürüldü.

Çocukların, ifadelerinin alınmasının ardından ailelerine teslim edildikleri öğrenildi.

Bu arada A.B., Y.T.Ö. ve M.Y.P. adlı çocuklar hakkında “Suç Uydurma” iddiasıyla işlem yapılan olay, Polis Vukuat Raporu’nda da şöyle yeraldı:

“28.08.2008 günü saat.14.30 sıralarında haber merkezinin Soykan Parkı Yeni Cami yanında bulunan oturma banklarında şüpheli paket olduğunu bildirmesi üzerine olay yerine intikal eden ekiplerimiz bank üzerinde beyaz poşet içerisinde bir kutu bulunduğunu, paketin yan tarafında küçük beyaz kağıt üzerinde BOMBA SAAT:1.30 ibaresinin bulunduğunu görülmüş, gerekli çevre güvenliği alınmış, çevrede yapılan araştırmalar neticesinde bahse konu poşeti şüphelilerin bıraktığı tespit edilmiş, şüpheliler şifai beyanlarında amaçlarının şaka yapmak olduğunu beyan etmiş, şüphelilerin yaşlarının küçük olmasından dolayı ailelerine teslim edilmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız