SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veli Ziyaretleri Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:17:43
Veli Ziyaretleri Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Sürür Abdurrahman Serttaş Ortaokulu’nda yönetici ve öğretmenlerin veli ziyaretleri devam ediyor.

Malatya Valiliği tarafından başlatılan Aile Öğretmenliği Projesi kapsamında Malatya’nın Yazıhan İlçesi Sürür Abdurrahman Serttaş Ortaokulu Müdürü Mehmet Doğan, İngilizce Öğretmeni Ömer Göçmen, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hayrettin Taşdöğen ve Türkçe Öğretmeni Zeynep Özcan tarafından gerçekleştirilen ev ziyaretleri kapsamında öğrencinin akademik, sosyal ve davranışsal durumları hakkında aileler bilgilendiriliyor.

Okul Müdürü Mehmet Doğan, yapılan veli ziyaretlerinde ailelere şu mesajları verdi:

“Öğretmenlerimiz ve okulumuz için öğrenci ile ilgili sahip olunması gereken ilk bilgi onun mensup olduğu sosyal çevre ile evine ve ailesine ait bilgidir. Nasıl bir çevrede yaşıyor, nasıl bir ailesi var? Öğrencilerimizin, zihinsel kapasiteleri, duygusal birikimleri, ruhsal ve bedensel özellikleri, aile yapıları, sosyal çevreleri, ekonomik imkânları, yetenekleri, ilgileri, değerleri, engelleri, alışkanlıkları, problemleri birbirinden farklıdır. Bu farklılıkların her biri farklı bir öğretmen ister. Çünkü hepsinin ihtiyacı farklı farklıdır. Her öğrenci ayrı bir dünyadır. Bu farklı dünyaları keşfedebilmek eğitimde doğru adımlar atabilmek için okul-aile-öğrenci işbirliği çok önemlidir. Bu amaçla öğrencilerimizin derslerdeki durumları ile ilgili aileye bilgi verilmesi, etkili iletişime geçilmesi öğrencinin başarısının artmasında önemli bir faktördür. Sene sonu gelmeden eğitim hayatındaki aksaklıklar anında tespit edilip çözülebilir.”

Okul Müdürü Mehmet Doğan, bu tür ziyaretlerin havaların ısınması ile birlikte artarak süreceğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız