SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Veliler Destek Vermiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:37
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim- İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Feyzullah Çelik, 4+4+4 kesintili eğitim ile ilgili olarak yapılan anket çalışmasında velilerin yüzde 89'unun bu modele destek vermediğinin ortaya çıktığını söyledi.

Çelik, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Eğitim-İş, 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasası’nın uygulama sonuçlarına ilişkin 32 ilde 884 öğrenci velisiyle görüşerek anket çalışması yaptı. 

Ankete katılan velilerin yüzde 85’inden fazlası 4+4+4 eğitim modelinin, Türk eğitim sistemine uygun olmadığını, yüzde 89’u 4+4+4 eğitim modeline destek vermediğini ortaya çıktı. 

Velilerin yüzde 84.1’i, 4+4+4 eğitim modelinin ideolojik bir uygulama olduğu yanıtını verirken, yüzde 78.7’si Milli Eğitim Bakanlığı’na güvenmediğini, yüzde 89’u Milli Eğitim Bakanı’na güvenmediği ortaya çıktı.

“AKP, ne seçim bildirgesinde, ne de 61. Hükümet programında eğitim sistemine yönelik böyle bir değişikliği gündemine almamıştır. Yine çıkarılan yasayla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010-2014 Stratejik Planı ile 2012 yılı bütçe kanununda herhangi bir değişiklikten söz edilmemektedir. Fiziki alt yapı oluşturulmadan, okul öncesi eğitim zorunlu yapılmadan yürürlüğe giren 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sisteminin uygulanmaya başlanmasıyla birlikte sorunlar su yüzüne çıkmıştır.

Yasa ile uygulamaya giren yeni eğitim sisteminin velilerimizce ne kadar bilindiği ve ortaya ne gibi sorunların çıktığı ile ilgili olarak uygulanan bu anket,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın neler yapmaya çalıştığıyla ilgili öğrenci velilerinin görüşlerini ortaya çıkarması bakımından son derece önemlidir.

Anket, 32 ilimizde rastgele seçilmiş 884 velimizle yüz yüze görüşülerek hazırlanmış,  velilere 4+4+4 sistemi ve bu sistemin uygulamasına yönelik sorular yöneltilmiştir. Tamamen tarafsız, bilimsel yöntemlerle uygulanan anketin sonuçları, bugüne kadar yaptığımız itirazlarda ne kadar haklı olduğumuzu kanıtlayacak niteliktedir. Yasa ile getirilen değişikliklerin, hem ülkemizin koşullarına hem de uluslararası eğitim uygulamaları standartlarına uymadığı açıkça ortaya çıkmıştır.

Sonuç olarak; bilimsel, laik, demokratik, kamusal ve ulusal eğitimi zaafa uğratacak bu eğitim modelinden bir an önce vazgeçilmesini ve ülkemizin geleceğini karartacak uygulamalardan dönülmesini talep etmekteyiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız