SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Veliler Serbest Kıyafete Karşı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:35
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim İş Sendikası Malatya Temsilcisi Feyzullah Çelik, sendika olarak serbest kıyafet konusunda veliler arasında araştırma yaptırıldığını ve velilerin serbest kıyafete karşı olduklarının ortaya çıktığını bildirdi.

Çelik, şu açıklamayı yaptı:

"Eğitim-İş’in, “Serbest Kıyafet Uygulamasına İlişkin Veli Görüşleri” başlıklı araştırması, velilerin büyük çoğunluğunun serbest kıyafet uygulamasına karşı olduğunu ortaya koydu.

Eğitim-İş, okullarda serbest kıyafet uygulamasının sonuçlarına ilişkin velilerle yüz yüze görüşerek anket çalışması yaptı. Araştırmaya katılan kişilerin % 35,5’inin erkek, %64,5’inin ise kadın olduğu, velilerin % 56,6’sının 0-1000 TL arası, % 31,6’sının 1000-2000 TL arası, % 10,3’ünün 2000-3000 TL arası, % 1’inin 3000-4000 TL arası, % 0,5’sinin ise 4000 TL ve üzeri aylık gelirlerinin olduğu belirlendi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, velilerin %86,8’i, serbest kıyafet uygulaması ile okullarda güvenlik sorununun ortaya çıktığını belirtirken, velilerin %85’i, serbest kıyafet uygulaması ile çocuklar arasında marka rekabeti yaşandığını ifade etti. 

Velilerin yüzde 85’i, tekrar forma uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 87,9’u, serbest kıyafet uygulaması ile maddi durumu iyi olmayan çocukların ve velilerin olumsuz etkilendikleri görüşünü dile getirdi. Serbest kıyafet uygulaması ile yoksul öğrencilerin açığa çıktığını düşünen velilerin oranı ise yüzde 88,4 oldu. Eğitim-İş’in araştırmasından şu sonuçlar ortaya çıktı:

- Araştırmaya katılan velilerin %79,6’sı, serbest kıyafet uygulaması ile çocuklar arasındaki eşitlik ilkesinin zedelendiğini belirtmiştir. 

- Araştırmaya katılan velilerin %82,9’u, serbest kıyafet uygulamasının velilere ek maliyet getirdiğini belirtmiştir. 

- Araştırmaya katılan velilerin % 80,2’si, serbest kıyafet uygulamasının okulların zengin fakir olarak ayrışmasına neden olduğunu belirtmiştir. 

- Araştırmaya katılan velilerin % 82,5’i, serbest kıyafet uygulamasının öğrencilerin okula ait olma duygularını zedelediğini belirtmiştir. 

- Araştırmaya katılan velilerin % 61,2’si, okul kıyafetlerinin veliler tarafından belirlenmesi gerektiğini belirtmiştir. 

- Araştırmaya katılan velilerin %70,2’si, serbest kıyafet uygulamasının çocukların davranışlarını olumsuz etkilediğini belirtmişlerdir.

- Araştırmaya katılan velilerin % 68,8’i, serbest kıyafet uygulaması ile okullar arasında nitelik sorunu oluştuğunu belirtmiştir. 

- Araştırmaya katılan velilerin %64,6’sı, serbest kıyafet uygulaması ile siyasi simge olan kıyafetlerin okullara girdiğini belirtmiştir. 

- Araştırmaya katılan velilerin % 66,4’ü, serbest kıyafet uygulamasının çocukların başarısını olumsuz etkilediğini belirtmiştir. 

“SERBEST KIYAFET ÖĞRETMENLER İÇİN UYGULANMAMALI”

Araştırma, öğretmenlerin okula serbest kıyafetle gitmesine velilerin karşı olduğunu da ortaya koydu. Velilerin yüzde 90’ı öğretmenlerin kıyafetleri ile öğrencilere örnek olduğunu düşünürken, yüzde 72’si serbest kıyafet uygulamasının öğretmenler için uygulanmaması gerektiğini belirtti.

Bu sonuçlara göre;

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin isteği doğrultusunda hareket ederek, SERBEST KIYAFET UYGULAMASINA BİR AN ÖNCE SON VERMELİDİR."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız