SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Velilere Çağrı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan İl Spor Merkezleri'ne (Yaz Spor Okulu) kayıtlar başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün "Yaz Spor Okulları" adı altında 1986-1987 tarihlerinde İl Spor Merkezlerini geliştirerek günümüze kadar taşıdıklarını söyledi. Fındıklı, İl Spor Merkezleri'nin belirli amaçlar doğrultusunda açıldığını ifade ederek, "İl Spor Merkezleri bizim için çok önemli. Eğitim-öğretim ağırlığından dolayı dönem içerisinde öğrenciler spora pek fazla iştirak edemiyorlar. Çocuklarımızın yaz ayında vakitlerini değerlendirmek, beşeri münasebetlerini arttırmak, zararlı alışkanlıklara yönelmemeleri ve sosyal faaliyetlerde bulunmaları açısından spor merkezlerinin birçok faydası bulunuyor. Eğer biz çocuklarımızı cazibe merkezimiz olan İl Spor Merkezlerine çekemezsek, yaz ayını nasıl değerlendireceklerini velilerimiz bir düşünsün. Bu nedenle velilerimiz çocuklarını açacağımız spor merkezlerimize yönlendirsinler. Bu yıl açtığımız il spor merkezi sayısını 16'ya çıkarttık. 16 branşta faaliyet yapacağız. 29 Haziran'da spor merkezlerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kayıtlarımız da bu arada devam edecek. Bu kapsamda, Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Boks, Jimnastik, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Kick-Boks, Masa Tenisi, Tekvando, Voleybol ve Yüzme kurslarımızda öğrencilerimiz cüzi bir ücret karşılığında eğitim alabilecek. Hali vakti yerinde olmayan velilerimizden para talep etmeyeceğiz. Futbol kursumuzda 60 TL para talep ettik. Bu para bir dönemi kapsıyor. Bu ücret içerisinde kayıt olan öğrencilerimize, forma, çanta, ayakkabı ve çorapları ücretsiz olarak biz vereceğiz. Çocuklarımız tecrübeli antrenörlerimiz ile Yeşiltepe Sentetik Çim Sahamızda eğitim alacaklar. Tesislerimiz yeterlidir. Antrenörlerimizin tespitleri yapılmıştır. Kurslarımıza olan ilgi artarsa, antrenörlerimizin sayısını arttırabiliriz" dedi.

Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan Açık Yüzme Havuzu'nda tadilat çalışmasına başlanılacağını kaydederek, "Kapalı Yüzme Havuzumuz hizmet yapacak. Açık Yüzme Havuzumuz kış aylarının sert geçmesi nedeniyle çok sık deforme oluyor. Biz, göreve geldiğimizde yaptığımız incelemede havuzumuzun deforme olduğunu gördük. Oraya yeni bir proje çizildi. Projede havuzun bakım ve tamiratı yanında çevresinin de restore edilmesini kapsıyor. Çevresinde sosyal alanlar oluşturulmasını planlıyoruz. Keşif bedeli 3.5 milyon TL civarındaydı. Özel İdare'den bir miktar para ayrıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto teşkilatından beklediğimiz bir para var. Bakanlığımızın da desteğini bu noktada bekliyoruz. Biz, ihaleye çıktık. İl Özel İdaresi eliyle bu ihale gerçekleştirildi. Proje biraz kapsamlı ve bu döneme yetişmesi mümkün görülmüyor. Bu dönemde havuz, havuz işletme bölümleri, soyunma odaları, duşluklar ve makine dairesi yenilenecek. Ama buranın bu sezona yetişmesi zor görünüyor. 2. etap çalışmasında da sosyal alanların yapımına başlanacak. Bu kapsamda, basketbol sahaları, tenis kortları, voleybol sahaları, restaurant sonraya bırakıldı. Bu projeden vazgeçmiş değiliz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız