SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Velilere Karne Tavsiyeleri

A- A+ PAYLAŞ

 

Karnesinde düşük not ve zayıfı olan öğrencilerin üzerine gidilmemesi gerektiği belirtilerek velilere bazı tavsiyelerde bulunuldu. 

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, karne haftası olması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Konan açıklamasında " Çocuklarımızın performansının değerlendirilmesi karşısında ebeveynlerin yaklaşımları, karne notlarını nasıl yorumladıkları, notlar kadar önemlidir. Karne çocuklarımızın uzun öğrenme uğraşıları sonucunda elde ettikleri bir sonuçtur.  Çocuğu ile uygun mesafe koyamayan koruyucu ve bağımlı ilişkiler içerisinde olan ebeveynler, karne notları ile kendilerini de değerlendirilmiş duygusu yaşayabiliyorlar. Üstelik ana-babanın çocuktan beklentisi çok yüksekse, karşılanmaması durumunda öfke kızgınlık duyguları yaşamakta bu duyguları çocuğa aktarmaktadır. Çocukta suçluluk duygusu oluşturmakta, özgüvenini zedelemektedir. 

Özellikle çocukları başarılı arkadaşlarıyla kıyaslayan ebeveynler, çocuklarda stres, kaygı ve güvensizliğe yol açarak benlik saygısını olumsuz etkileyerek travmaya yol açmaktadırlar. Bu davranışların yanı sıra yargılamak, suçlamak, etiketlemek çocuğun eksiklerini görüp kendini olumlu yönde hareket etmesine engel olmaktadır "dedi. 

ÖVGÜLER ABARTILMAMALI 

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan açıklamasında daha sona şunlara değindi. "Başarısız olan, düşük notlar getiren çocuklara ebeveynler, kişiliklerini eleştirmek yerine düşük not almasına yol açan davranışlarını ortaya koymalı, çocuğun başarısızlıktan dolayı yaşadığı duyguları ifade edilmesi sağlanmalı ve çocuğun başarılı dersleri varsa özellikle bunları ön plana çıkararak olumlu yönde motive etmelidir.  Çocuk sürekli başarısızlık gösteriyorsa başarısızlığında psikolojik tutumlar dışında organik faktörlerin etkili olduğunun belirlenmesi için en yakın tedavi kurumuna ebeveynlerin başvurması gerekmektedir. Başarılı çocukları ise abartılı övgülerden kaçınılmalıdır. Çocuk başarıyı ancak pozitif duygularla ve kendine güvenerek kendi yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda yakalayabilmektedir. Ebeveynler karne notları doğrultusunda çocuklarının yetenek ve ilgilerini tespit etmeli, gelecek eğitimlerini buna paralel olarak organize etmelidirler. Çocukla ilgilenerek, sorumluluk duygusunun gelişmesinin desteklenerek, sorumluluk alması ve derslerinin düzenli yapılmasının sağlanması, iyi davranışların ve notların ödüllendirilmesi, başarının artmasına katkıda bulunur." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız