SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Velilerin İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey beldesinde bulunan iki ilköğretim okulundan biri olan ve 600 civarında öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Gündüzbey İlköğretim Okulunda sarılık (Hepatit A) vakası bir haftadır çocukları etkisi altına aldı.

Öğrenci velileri “ Okul yönetimini tuvaletler konusunda (hijyenik olmadığı) defalarca uyardıkları halde yönetimin gerekli duyarlılığı göstermediğini ve sonuçta korkulanın başlarına geldiğini” iddia ettiler.

Son 4 gün içerisinde 9 sarılık hastalığı vakasının görüldüğü öne sürülürken, hastalığın yayılmaması için öğrencilere rapor verildiği öğrenildi.

Yaklaşık 600 öğrencinin öğrenim gördüğü Gündüzbey İlköğretim Okulu’ndaki hepatit tehlikesi, 20 Şubat Cuma günü bir öğrencinin bulantı-kusma şikayeti ile Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’ne başvurması ile ortaya çıktı. Ardından başka çocuklarında aynı şikayet ile hastaneye başvurması ile yapılan tahliller neticesinde çocuklara hepatit A teşhisi konuldu. Hepatit A’nın ağız yoluyla, ortak eşya kullanımı ile çok kolay bulaşabilen bir hastalık olması nedeniyle çocuklara 5’er ve 10’ar günlük rapor verildi.

VELİLER TEPKİLİ
Öte yandan olayın göz göre göre meydana geldiğini öne süren veliler ise okul yönetimine tepkili. Okulun temizlik açısından son derece kötü bir durumda bulunduğunu ve temizliğin de öğrencilere yaptırıldığını iddia eden veliler, “Okulda temizlik elemanı yok. Bir tane eleman var o da kalorifer işlerine bakıyor. Tuvaletlerle bitişik olan sınıflara, su sızması var. Çocuklarımız sağlıksız ortamda ders yapıyorlar. Temizlik elemanı olmadığı için bizim çocuklarımıza temizlik yaptırılıyor. Aynı sınıftan 3 öğrencide hepatit çıktı. Daha sonra başka çocuklarda da çıktı. Çocuklarımızda bağırsak paraziti ve başka enfeksiyonlar da çıkıyor. Defalarca okul yönetimini bu konuda uyardık ancak bizi kimse dikkate almadı” diyerek sorunu dile getirdiler.

Gündüzbey’de çocukların hepatit olması ile ilgili olarak Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün bilgilendirildiği ve ilçe sağlık yetkilileri tarafından gerekli girişimlerin yapıldığı ve okul yöneticilerinin hijyen konusuna önem vermelerinin istendiği de veliler tarafından belirtildi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız