SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Velim Olur musun?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan "Velim Olur musun?" projesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Akçadağ Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya, Akçadağ Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Oktay Özkan, Belediye Başkan Vekili Süleyman Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Arıca, İlçe Emniyet Müdürü Cem Bozdağ, İlçe Müftüsü Mehmet Karadaş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, esnaflar ve Akçadağ halkı katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Arıca yaptığı konuşmada, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuyup, ilgilenen velisi olmayan öğrencilere gönüllü veliler sağlanarak, bu öğrencilerin gerek okul yaşantıları, gerekse okul dışı yaşantılarında kendilerine güvenen, sosyal becerileri gelişmiş, başarılı, kültürlü ve yeterli benlik algısına sahip, ailesine, çevresine, topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Arıca, "Bu projeyle çocuklarımızın aile sıcaklığını bir nebze olsun gidererek içinde bulundukları duygusal boşluğun doldurulacağına inanıyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde desteğini esirgemeyen başta İlçemiz Kaymakamı Sayın Erhan Günay olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederim'' dedi.

Kaymakam Günayise ise, "Yıllardır böyle bir projeyi düşlüyorum ve Akçadağ'da bu projeyi hayata geçirme fırsatını buldum. Bu nedenle büyük bir mutluluk yaşamaktayım. Sahiplenilecek velisiz öğrencilerimiz için atılan her küçük adım, yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimiz için büyük anlam ifade etmektedir. Bu projeyle velisiz öğrencileri sahiplenerek, onların hayatlarında dönüm noktası olabilecek değişiklikler meydana getirebilmemiz mümkün olacaktır. Siz değerli velilerimizden beklentimiz, anne-baba ilgi ve desteğinden yoksun olan öğrencilerle, diğer öğrenciler arasındaki çevresel kaynaklı farklılıkların azaltılmasını sağlamaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Böylesine değerli bir projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ve gönüllü velilerimize teşekkür ediyorum. Bu önemli günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Program, hazırlanan proje sunumunun izlenmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız