SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vereceğimizi 8 Ay Önceden Verdik'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatyaspor'a belediyenin imkanları ölçüsünde destek verdiklerini belirterek, "Malatyaspor'a şu anda vermemiz gereken 1 milyon 62 bin YTL'yi 8 ay önce verdik" dedi. Bu arada, Malatyaspor'un "yok farzedilen" 5. kongre girişiminin ardından 29 Eylül'de kongre yapılmak üzere karar alındığı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI UMUT VERMEDİ..
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Halil İbrahim Daşöz ile yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarının Malatyaspor'a yardım konusundaki sorularına cevap verdi.

Belediyenin imkanları ölçüsünde kulübe destek verdiklerini belirten Akın, "Malatyaspor'un konusu kongrelerde çözülür. Biz zaten desteğimizi belediyenin imkanları ölçüsünde veriyoruz. Bu dönem ödememiz gereken 1 milyon 62 bin YTL'yi 8 ay önce Malatyaspor'a verdik. Malatyaspor, bugünü kadar sıkıntıları nasıl aşmışsa, bundan sonra da çözer. Şu anda Malatyaspor'a maddi yardımda bulunma gibi bir tasarrufumuz söz konusu değil" diye konuştu.

Belediye Başkanı Akın'ın, akşam Yeşilyurtlular Derneği tarafından Perşembe akşamı verilecek iftar yemeğine katılmak üzere öğleden sonra uçakla İstanbul'a gittiği, gece ya da Cuma sabahı uçağıyla Malatya'ya dönüp, Malatyaspor'la ilgili yapılacak toplantıya katılmayı planladığı öğrenildi.

CUMA TOPLANTISI..
Malatyaspor'un 4 Ağustos'da bir kez daha aday olup seçilen Karadağ başkanlığındaki yönetimi, 15 gün sonra "istifa ve kongre" kararı açıklamış, sıkışık süreç ve istifanın yürürlüğe konulabilmesi için yasal gerekler yerine getirilmediği için 4 Eylül tarihi olarak açıklanan olağanüstü kongre kararı geçerli sayılmıştı. 4 Eylül'de çoğunluk sağlanamadığı için 11 Eylül'e ertelenen kongre, divan teşekkül etmeden, salonda yapılan kulislerde Karadağ'ın beklediği destek sağlanamaması nedeniyle "yok farzedilmiş", bu kararın yasal yönü de tartışılmaya başlanmıştı.

Salı günü yapılması gerekiyorken "yapılamayan" kongrenin ardından Cuma günü geniş katılımlı bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.

Bu süreçte de, teknik heyet ve futbolculara verilen ödeme sözleri henüz yerine getirilmediği için, takımdaki huzursuzluk Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Metin Yıldız tarafından gündeme getirilmişti.

6. KARADAĞ KONGRESİ 29 EYLÜL'DE..
Haziran 2006'daki kongrede yönetimi Hikmet Tanrıverdi'den devralan ve "1. Karadağ Kongresi" olarak kabul edilen bu kongreden sonra, yaşanan süreçte 4 kongre kararı daha alan Haşim Karadağ yönetiminin biri yapılamayan 5 kongre kararının ardından 6. kongre için yeni bir karar aldığı bildirildi. Kulübün başkan vekili Sedat Alpkıray, 29 Eylül'de yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı alındığını bildirdi.

DR.KARAASLAN MALATYA'DA..
Bu arada, geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren Malatyaspor yönetimine adaylık için nabız yoklayan, eski ve mevcut başkanların alacaklarından vazgeçmesi halinde talip olacağını söyleyen, 4 Ağustos'taki kongre öncesi mevcut başkan Haşim Karadağ'la görüşen ve Karadağ'ın çoğu peşin ödeme istekli 3 trilyon 800 milyar lira fatura çıkarması üzerine adaylıktan vazgeçtiği bildirilen işadamı Dr. Tuğrul Karaaslan'ın krizin devam ettiği bugünlerde Malatya'ya gelmesi de ilginç bulundu.

Çarşamba günü Vali Daşöz'le konuşan Dr. Karaaslan, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'a, Malatya'daki bir yatırımı için Valiyle görüştüğünü, görüşmesinin Malatyaspor'la ilgili olmadığını söylemesine karşın, ilin gündeminin ilk sırasında Malatyaspor'un yeralması nedeniyle bu açıklama bazı çevrelerce pek inandırıcı bulunmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız