SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Veremeyeceğimiz Hesabımız Yok"

0
Güncellendi - 2016-01-19 19:05:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK)’nin 30 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan genel kurulu önceki iddia ve eleştirilere karşın  başkan Ali Evren tarafından açıklama yapıldı.

Evren yaptığı açıklamada, tamamen ahilik kültürü ile hareket ederek, kimseyi incitmemeye ve esnaf camiasının birlik ve beraberliğini bozmamaya özen gösterdiklerini, bu tavrın sonuna kadar süreceğini belirterek, "Son günlerde hiçbir şekilde kooperatif yönetimi ile ilgili olmayan bazı uygulamaların kooperatif yönetimine mal edilmesi insafsızlıktır." ifadelerini kullandı.

"Malatya kamuoyundan ve esnaf camiasından özür dileyerek; bazı hususları dile getirmek istiyorum" diyen Evren açıklamasında şunları belirtti:

"Malatya kamuoyunun önünde açık ve net olarak ifade ediyoruz; veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız, uygulamamız yoktur, olmadı, olmayacaktır. Yasalara uygun olmayan bir icraatımız olmadı, olmayacaktır.   Lakin, adliyede yüzlerine vurulan kirliliği silemeyenler, hiçbir zaman Malatya esnafının alın teri olan bu kooperatifin kurumsal kimliğine asla leke sürümeyecektir.  Bize leke atmaya çalışanlar, önce adliye dosyalarında kirlenen isimlerini ve şahsiyetlerini temizlesinler. Kimse mahkeme salonlarında kirlenen şahsiyetini kooperatife çamur atarak temizleyemez. Bu duruma Malatya esnafı müsaade etmez.

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, esnaf camiasına 30 bin TL tutarında faizsiz kredi müjdesi vermiş ve bu uygulama Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Türkiye genelinde başlatılmıştır. Uygulamayı Türkiye genelinde başlatan ilk kooperatiflerden birisi Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifidir. Kooperatif yönetiminin belirlemediği uygulamada bakanlıktan gelen ilk genelgeye göre toplam 3 yıllık maliyeti 3 bin 500 TL olup bu maliyetin bin TL si borç bitiminde esnafa geri iade edilmekte idi, Bu kesintinin kaldırılması yada en aza indirilmesi, Ayrıca faizsiz krediden, daha önce kredi kullanmış olup, 01/12/2015 tarihine kredi taksit borcu devreden kooperatif kredi borçluları bu imkandan faydalanmaları için ilk günden itibaren Malatya Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği başkanımız Şevket Keskin ve ben, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye, Halkbankası Genel Müdürlüğüne  yine Ankara’da TESKOMB, TESK toplantısında yine Şevket Keskin ile beraber ilgili Sayın Bakanlarımıza durumu aktardık. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, 11 Ocak Pazartesi günü Malatya ziyaretinde kooperatifimizi ziyaret ederek, kesintinin 500 TL’ye indirildiğini müjdelemiştir. Ancak bu kesinti yıllık olup, her yıl için 500 TL kesinti uygulamaya konulmuş ve 3 yıl için bu uygulama 3 bin 500 TL’den 1.500 TL’ye düşürülmüştür. Bu rakamın belirlenmesinde, uygulanmasında, kesilmesinde kooperatif yönetimi olarak her hangi bir kararımız olmayıp, tamamen bağlı bulunduğumuz Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin uygulamasıdır.

Kooperatif yönetimine insafsızca eleştiri yöneltenler; Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin açıklamasından sonra medyaya çıkarak, sözde kendi girişimleri sonucu indirimin yapıldığını iddia etmişlerdi.  Ya sayın bakanla görüşmemişler yalan söylüyorlar, yada kooperatifçiliği bilmedikleri için ne söylendiğini anlamamışlar. Eğer kooperatifin yasal statü ve nasıl bir işleve sahip olduğunu bilmiş olsalardı, kamuoyunu yanlı ve yanış bilgilendirme yoluna gitmezlerdi.  Özellikle de esnaf odası başkanı olup da kooperatifin nasıl çalıştığını bilmeyenlerin kooperatifin yönetimine talip olması ise bir acziyettir. Malatya esnafının geleceğini acziyet içerisinde olanlara teslim etmeyeceğini herkes görecektir. Kendi esnaf odaları genel kurullarında verdikleri sözleri yerine getiremeyenler, kendi oda üyesi esnafların sorunlarını çözemeyenler, kendi mesai arkadaşlarına çamur atıp da hesabını veremeyenler kaçmak için kooperatifin kapısına yönelmesin. Bu kapıdan sözü ve özü bir olmayanlar giremez. Yalancıların mumunun esnaf camiasında yanmadığını herkes bilmelidir."

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız