SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veremle Mücadele Hızlanacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:51:26
Veremle Mücadele Hızlanacak
A- A+ PAYLAŞ

 Verem Kontrol Kurulu tarafından, verem hastalığının yaygınlaşmaması için eğitici çalışmalara ağırlık verilmesi kararlaştırıldı. 

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Verem Kontrol Kurulu Sıtmapınarı Aile Sağlığı Merkezi binasında bulunan müdürlük toplantı salonunda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Turgut Özal Tıp Merkezi temsilcisi, Kamu ve Özel Hastane temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi, Verem Savaş Derneği temsilcisi, Tabipler Odası temsilcisi, İl Müftülüğü temsilcisi, Ceza İnfaz Kurumu temsilcisi ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimlerinin katılımları ile toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İl Verem Kontrol Kurulu İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Barkın Akgül başkanlığında toplanarak, şu kararlar alındığı belirtildi:

“Tüberkülozu Önleme Saha Uygulamaları Eğitici Eğitimi düzenlenmesi kararı alındı. Hastanelerdeki Enfeksiyon Kontrol Komitesindeki personele ve Verem Birimi personeline “Tüberküloz Enfeksiyon Kontrolü ve ÇİD/YİD Tüberküloz konusunda 2015 yılı Ocak ayı içerisinde eğitim verilmesine.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerine ve Aile Hekimlerine Tüberküloz Filyasyonu ve Sekonder bulaş konusunda hizmet içi eğitimin 2014 yılı Aralık ayı içerisinde verilmesine.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı’nın 31/10/2014 tarih ve 2014/31 sayılı Genelgesine istinaden Tüberküloz Aktif Sürveyansına geçilmiş olup Hastaneler tarafından tanı konulan her Tbc hastası 24 saat içinde Halk Sağlığı Müdürlüğüne bildirilmesi.

2014/31 sayılı Genelgeye istinaden hastanelerden tercihen doktor olan birer aktif sürveyans sorumlusu, ayrıca tercihen istatistik şubesinde görevli bir aktif sürveyans bildirim görevlisi tespit edilmesine.

Verem Haftasında Tüberküloz konusunda halkı bilgilendirme amaçlı Cuma Vaazında bir kısa konuşma metni yayınlanmasına,

Tüberküloz İl Koordinatörlüğümüz tarafından yürütülmekte olan “Tüberkülozu Okulumda Öğreniyorum (Minik Verem Savaşçılar)” Projesi’nin bir örneği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmiş olup proje ile ilgili mikro planlama ve projenin uygulanabilmesi için tekrar görüşülmesi kararı alınmıştır.

Verem Savaş Derneği ve Muhtarlar Derneği tarafından maddi durumu iyi olmayan Tüberküloz hastalarına gıda yardımı yapılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız