SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vergi Affı Yok"

0
Güncellendi - 2020-03-10 00:26:27
A- A+ PAYLAŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘vergi affı’ geleceği yönündeki söylentiler ile korona virüsünün ekonomi üzerindeki etkileri konusunda açıklamalarda bulunarak, “Vergi affı yok. Bu çerçevede aflar dönemi bitti. Ben buradan birinci ağızdan, birilerinin yalanına kanmama noktasından bunu da söyleyeyim” dedi.

Bakan Albayrak, ‘Denizli İş Dünyası ile Buluşma’ toplantısı kapsamında çok sayıda sanayici ve iş insanının katıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında önce büyüme rakamlarından bahseden ve rakamların yılın ilk ayı baz alındığından iyi durumda olduğunu vurgulayan Bakan Albayrak, “Net söyleyeyim, 5 çeyrektir daralan tüm bu makine teçhizat yatırımları dördüncü çeyrekte yüzde 11,7 büyüdü yurt içi talebinde büyümeye katkısıyla 3,9 puan artmış oldu. İşte bu veriler güvenin daha da arttığını yatırımların devreye alınmaya başladığını üretimde güçlü toparlanmanın artık başladığını çok net gösteriyor. İşte son açıklanan Purchasing Manager Index (PMI) rakamı, PMI endeksi 52,4 İle son iki yılın zirvesine çıktı.Enflasyondaki kararlı duruş elhamdülillah hedeflediğimiz yüzde 8.5’lik bu yıl hedefini de Allah’ın izniyle çok rahat bir şekilde yakalayacağımızı ortaya koyuyor ve bundan kimsenin de şüphesi olmasın. Ama ben bu trendle ilgili bugün önden bir mesaj vereyim ocak çok iyi geldi şubat rakamları gayet iyi bütçe rakamları, gelir rakamları, kapasite rakamları tüm bu çerçevede rakamlara baktığımızda son çeyrek yüzde 6 büyümeden daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi görürseniz şaşırmayın ve inşallah ilk çeyrekte bunun da belki üzerinde güzel ön sinyaller ocak, şubat rakamları bunu ortaya koyuyor” dedi.

"İthal cep telefonları, beyaz eşyada taksit sayısı uzatılmayacak"

Açıklamasında ithal cep telefonu ve elektronik eşyalara uygulanan taksit sayılarına da değinen Bakan Albayrak, taksit sayısının arttırılmayacağına işaret etti. İthalata dayalı sistemin eski Türkiye’de olduğunu anımsatan Bakan Albayrak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İthalatı arttıracak gelişmeleri gün gün yakından takip ediyoruz işte Merkez Bankası hafta sonu tüketici ithalata dayalı, tüketim kredisine dayalı büyümeler noktasında yine ince ayar bir düzenleme yaptı çok vaktinde saatinde gün gün ay ay takip ediyoruz öyle eskisi gibi değil. Mesela ithal cep telefonları, beyaz eşya, otomotiv gibi ithalata dayalı eski Türkiye’de kimse kusura bakmasın ithalata dayalı bu tip tüketim ürünlerinde biz artık taksit yaptırım, uzun vadeli uzun taksitli bir şekilde bunlara avantajlı bir tüketim ortamı sağlayacağız ‘yok.’ Taksit imkanlarını da otomotivde, beyaz eşyada olmak üzere yerli ve yabancı firmalarımız arasında ayrıştıracağız. Ben niye ithal malı kendi finansman ve likidite kaynağımla uzun vadeli finansman ortamı sağlayayım burada yerli üreticilerimin ürettiği mallara bu imkanı sağlamayacağım da niye ona sağlayayım? Dışarıdan birisi mal satmak istiyorsa finansmanını da kendi getirsin uzun vadeli finansman kaynağını getirsin ama benim kayağımla biz ithalatı finanse etmek böyle bir şey olabilir mi, öyle değil mi? ‘O’ eskidendi artık ve göreceksiniz, görmeye başladık rakamlar çok net ortaya çıkmaya başladı. Büyümede de cari denge ve kazanımlarımız artarak daha da güçlenerek artmaya büyümeye devam ediyor.”

“AK Parti döneminde verilen hakları, maddi imkanları tarihte hiçbir dönemde sağlanmadı”

Türkiye’nin son yıllara bakıldığı zaman 3 seçim geçirmesine rağmen iyi durumda olduğunu vurgulayan Bakan Albayrak, Türkiye’nin güçlü bir şekilde ayakları yere basan bir ülke noktasına geldiğini kaydetti. Bakan Albayarak, “Biz bunları anladık işimize baktık Türkiye’ye kapasitesine, bilançosuna, potansiyeline tüm bu saldırılara, tweetlere, kur ataklarına şunlara bunlara ve son bir yılda üç tane seçime rağmen elhamdülillah bakın dünya nasıl negatif ayrışırken biz bugün dahil bugün küresel manada büyük bir kara Pazartesi konuşuluyor pozitif ayrışan, güçlü bir şekilde ayakları yere basan bir ülke noktasına geldik ve bu daha başlangıç, daha da iyi olacak. Son dönem içeride yine konuşuyoruz, bakıyoruz. Neymiş? 'Şunun maaşı kesilecek, şunlara ödeme yapılacak, vatandaşa halktan şu, bu' falan. Bu ülkede çalışana, işçiye, memura, emekliye, AK Parti döneminde verilen hakları, maddi imkanları tarihte hiçbir dönemde sağlanmadı” diye konuştu.

“Vergi affı yok”

Açıklamasında gündeme getirilmeye çalışılan vergi aftı söylentisi konusuna da değinen ve ‘vergi affı getirilmeyeceği’ konusunda net bir şekilde konuştu. Bakan Alabayrak şunları söyledi:

“Son dönem yine bir şey atmışlar. Duydum. ‘Sayın Bakanım, vergi affı geliyor.’ Nereden çıktı ya? Biz iktidara geldik vergi affı yok. Amaç ne? Yalan haberle ahlaklı bir şekilde vergi disiplini oturmaya başlayan vatandaşa ne yapmaya çalışmak? Zaten vergi affı geliyor, vergi ödemeyelim. Yok, biz ne dedik. Vergi affı yok. Yapılandırmalar var, sıkıntıda olanlara destek var, baktılar ocak vergi rakamları iyi geliyor, şubat da fena değil, bunların bütçe performansı iyi gidiyor, oradan nasıl sekteye vururuz? Sabahtan akşama yalan. Kağıt sallıyor, onu bunu diyor. Yok. 'Bu çerçevede aflar dönemi bitti' demiştik. Ben buradan, birinci ağızdan, birilerinin yalanına kanmama noktasından bunu da söyleyeyim.”

Denizli, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız