SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vergi Alanlar Sorun Çözmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:01:04
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, pazar esnafının sorunlarını dinledi. Korsan tezgah açan seyyar satıcılardan şikayetçi olduklarını söyleyen pazarcıların sorunlarının giderilmesi gerektiğini belirten Ağbaba, “Tezgah yerlerini kiraya verenler, sizden vergiyi alanlar bu sorunu çözmeli. Pazarlara bir standart getirilmeli” dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba, Yeniyol’da açılan pazar esnafının sıkıntılarını dinledi. Korsan satıcılardan ve pazar yerinin fiziki şartlarından şikayetlerini aktaran bir pazarcı, “Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağız diye bizi vergiye bağladılar. Maliyeye kayıt yaptırmayan kimseye tezgah açtırmayacaklarını söylediler. Aylık 500 TL vergi ödüyoruz. Yer almak için milyarlarca para veriyoruz. Birazdan korsanlar gelecek. Bizimle aynı malı satacaklar. Vergi vermiyor. Ama satış yapmalarına kimse engel olmuyor. Zabıta çağırıyoruz. Gelen giden yok. Korsan, esnaftan daha fazla. Bize sahip çıkan yok. İçme suyu bulamıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı karşılayamıyoruz” dedi.

Pazar esnafının sorunlarını dikkatle dinleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Muhalefet milletvekili olarak sorunlarınızı ilgili yerlere ileteceğim. Büyükşehir olmak isimle olmuyor. Burayı çağdaş bir hale getiremiyorsanız, hala sorunlar devam ediyorsa, hizmet alamıyorsanız böyle büyükşehir olmaz. Hem aldığınız malınız kayıtlı hem de yaptığınız iş kayıtlı. KDV ödüyorsunuz, vergi ödüyorsunuz. Ama gelip yanı başınıza korsanlar tezgah açıyor. Sizlerle korsanları karşı karşıya getiriyorlar. Sizden vergiyi alan, tezgah yerlerini kiraya verenler bu sorunu çözmeli. Pazarlara bir standart getirilmeli. Kıt kanaat geçinmek için sabahın köründe tezgah açan esnafa yapılan bu uygulamayı kabul edemeyiz. Bu sorunu Belediye Başkanına ileteceğim. Malatya’nın sorunlarını mecliste sürekli gündeme getiriyorum. Pazar esnafının da talepleri karşılanmazsa, sorunlarını mecliste gündeme getireceğim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız