SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vergi En Önemli Araç.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2011 yılı vergi rekortmenlerine plaketleri düzenlenen törenle verildi. 

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine Vali Vasip Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ile kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vergi rekortmenleri katıldı.

Plaket töreni öncesinde bir konuşma yapan Malatya Valisi Vasip Şahin, verginin, devletler açısından önemli bir yeri olduğuna değinerek, “Vergi, veren için bir vatandaşlık görevi; devlet açısından da bir egemenlik hakkıdır. Vergi, sadece demokrasilerle yönetilen rejimlerde değil, otorite olsun, Cumhuriyet olsun, Demokrasi olsun, sosyalist olsun bütün devletlerde ve bütün sistemlerde olan ve olması gereken en önemli araçtır. Dolayısıyla bulunduğu rejime bağlı olmadan vergi toplanmak zorundadır. Yoksa hangi sistem olursa olsun ayakta duramaz. Mutlaka çöker” dedi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, adaletli bir vergi sistemi oluşturulması gerektiğini kaydederek, şunları ifade etti: “Bir ülkede demokrasinin, ticaretin sağlanabilmesi için öncelikle adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması lazım. Adaletli bir vergi sistemiyle birlikte gelir dağılımının da adil bir şekilde olmasını gerektirir. Eğer siz, adaletli bir vergi sistemiyle verginizi toplamıyorsanız, gelir dağılımında da ciddi sıkıntılar vardır. İste dünyada ve Türkiye’de bu sıkıntılar devam ediyor. Gelir dağılımı her geçen gün alt seviye için ciddi anlamda tehlike arz etmeye başladı.”

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan da, Vergi Haftası’nın en büyük amacının toplumda daha sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak olduğuna dikkat çekerek, “Toplum hayatının doğal sonucu olan vergi, devlet ve toplum hayatı için çok önemlidir. Çünkü takdir edeceğiniz üzere devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, halkı için yapmış olduğu birçok hizmet var. Eğitimden sağlığa, güvenlikten altyapı hizmetlerine, kapsamı sürekli genişleyen sosyal hizmetlerle ilgili çok geniş bir yelpazede devletin sunmuş olduğu tüm kamu hizmetlerinin en temel finansman kaynağı vergilerdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurumlar vergi rekortmenleri ile gelir vergisi rekortmenlerine plaket takdim edildi.

Gelir Vergisi sıralamasında Malatya’da ilk 5’e giren vergi mükellefleri şunlardı:

“1-Zeynel Abidin Beyazgül (Noter), 2-Tevfik Ilıcak (Motorlu araçlar satışı), 3-Ekrem Aydınalp (Noter ), 4-Cemal Karabaş (Noter) ve 5-Nedim Poyraz (Yeminli mali müşavir).”

Kurumlar Vergisi sıralamasında Malatya’da ilk 5’e giren vergi mükellefleri de şöyleydi:

“1-Fırat Un ve Yem Fab. Nak. Gıda. Paz. İth. İhr San.Tic.Lt., 2-Ultra Emar Sağlık Merkezi Ltd.Şti. (Gözde Sağlık Grubu), 3- MEYKUR Gıda Tekstil Turizm. İnşaat Orman Ürün Ambalaj, 4- ILSAN Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş. ve 5- Güven Sağlık Hizmetleri San. Tic.Ltd. Şti.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız