SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vergi Gelirlerinde Artış Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:47:06
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili ve Plan Pütçe Komisyonu üyesi Mustafa Şahin, Vergi Haftası dolayısı ile yaptığı değerlendirmede, "Vergi gelirlerimizde, hayata geçirilen reformlar sonrasında büyük artış göstermiştir" dedi. 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidara geldiği günden bugüne  kadar olan çalışmalarıda değinen Şahin, "9 yıllık iktidar dönemimizde vergi alanında yapılan reform ve yeniliklere baktığımızda; Yeni kurumlar vergisi kanunu ile mevzuat sadeleştirildi ve oransal değişiklik neticesinde kurumlar vergisi yükü yüzde 33'ten yüzde 20'ye indi. Yeni teşvik sistemiyle kurumlar vergisi oranında indirim sağlanmış, KOBİ'lerin birleşmelerini teşvik amacıyla birleşme sonucu ortaya çıkan karlar kurumlar vergisinden istisna edilmiştir. Gelir vergisi kanununda yapılan değişikliklerle asgari geçim indirimi müessesesi sisteme dahil edilerek istihdam üzerindeki vergi yükü azaltılmıştır. Bunun yanı sıra devam eden gelir vergisi kanununun yeniden yazılması çalışmaları sonucunda sadeleşmiş ve daha işlevsel bir sistem oluşturulacaktır. Elektronik hizmetlerin kapsamı genişletilerek mükelleflerin vergi ile ilgili işlemlerini en kısa sürede ve en az maliyetle yapmaları sağlanmıştır. Bu kapsamda KDV iadesi işlemleri dahil birçok işlem elektronik olarak yapılabilmektedir.Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında kayıt dışı ekonomiyle mücadele stratejisi eylem planı etkin olarak yürütülmüştür. Ayrıca vergi kayıp ve kaçağını azaltmak amacıyla risk analiz merkezi devreye sokulmuştur. Vergisel konularda telefonla danışmanlık hizmeti veren vergi iletişim merkezi bünyesinde vergi kayıp ve kaçağına ilişkin ihbarların tek bir merkezden alınması ve sonuçlandırılması için ihbar yönetimi oluşturulmuştur." ifadelerini kullandı. 
 
Borçların cep telefonu aracacılığı ile de sorgulanabildiğini belirten Milletvekili Şahin, sözlerini şöyle tamamladı; "Kısa mesaj bilgilendirme servisi ile haber bildirim aboneliği, motorlu taşıt vergisi hesaplama ve borç sorgulama, trafik para cezası borcu sorgulama hizmetlerinin cep telefonu aracılığıyla yapılması sağlanmaktadır. Standart hizmet ve şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde mükelleflerin vergiye uyum maliyetini azaltacak olan özelge otomasyon sistemi 2010 yılında kurulmuştur. Bugün için 3 binden fazla örnek özelge sistemde mükelleflerin hizmetine sunulmuştur. Vergiye gönüllü uyumunu sağlamak ve hizmet kalitesini artırmak yönünde yapılan bu çalışmalar neticesinde son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krize rağmen 2011'de vergi gelirlerimiz tahminlerin üzerine çıkarak bir önceki yıla göre yüzde 20.5 oranında artışla 250 milyar TL'ye ulaşmıştır. Böylece, 2003 yılında 85 milyar TL olan ve genel bütçenin yüzde 85'ini karşılayan vergi gelirlerimiz hayata geçirilen reformlar sonrasında büyük artış göstermiştir. Bununla paralel olarak da kamuya sunulan hizmetlerin miktar ve türünde artışlar  gerçekleştirilebilmiştir." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız